Nickerie.Net, maandag 29 maart 2010


Santokhi realiseert 95 procent van zijn beleid

Nickerie - Minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie en Politie zegt dat zijn departement meer dan 95 % van het beleid heeft gerealiseerd. “Alles wat wij aan de bevolking beloofd hebben, is uitgevoerd. Het evaluatie beleidsplan is volgend week al rond en zal dan gepresenteerd worden aan de samenleving.” Dit zei de minister zaterdag bij de eerste steenlegging van het nieuw justitieel complex in het district Nickerie. Zijn collega van Openbare Werken, Ganeshkoemar Kandhai deelde mee dat landelijk ondersteuning is gegeven aan zestig bouwprojecten van Justitie & Politie. “ Hiervan is het grootste gedeelte al opgeleverd en andere zijn nog in uitvoering”, aldus Kandhai.

Het rechtsgebouw in Nickerie moet erop toezien dat de rechten van de mensen niet geschonden worden”, zei Santokhi. Op het nieuw complex zal er een rechtszaal, een afdeling bureau familierechtelijke zaken met alle faciliteiten, bureau rechtszorg, bureau slachtofferhulp en nog andere afdelingen komen. Ook zal, volgens de bewindsman, het personeel getraind worden. Landelijk zal de veiligheidszorg opgevoerd worden.

Districtscommissaris Bhagwathpersad Shankar zei dat elke organisatie invulling zal moeten geven aan interne en externe doelen. “Een complex neerzetten is niet alles. Het duurzaam behoud van het complex is erg belangrijk. Ik raad een ieder aan om constructief en opbouwend met dit complex om te gaan, omdat er met dit project veel kosten gepaard gaat”, betoogde Shankar.

Parlementariër Carmelita Ferreira zei dat de taken van justitie & politie beter tot hun recht zullen komen met de realisatie van het complex. “Wij bouwen, we breken niet af en steken het ook niet in brand. Ik feliciteer in het bijzonder de regering hiermee die dit alles mogelijk heeft gemaakt”, aldus de Ferreira. Aannemingsbedrijf RSD Holband is belast met de uitvoering van dit project.  Het project moet volgens planning in oktober van het jaar opgeleverd worden. Minister Kandhai gaf ook het startsein voor de asfaltering van de Skoertjieweg. Hij deelde mee dat er nog een aantal wegen geasfalteerd zullen worden in het district.

 

Nickerie.Net / NSS

28-03-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics