Nickerie.Net, dinsdag 30 maart 2010


Ex-militairen bezetten terrein in Nickerie

Nickerie - Een groep van bijkans vijftig ex-militairen onder leiding van Dew Jairam houdt een perceel omgedoopt tot "Wi ook tu sa wini" aan de Larecoweg in Nickerie sedert zondag bezet. De ex-strijders hopen met deze daad de overheid zover te krijgen dat gemaakte afspraken nageleefd worden.

Jairam legt in een vraaggesprek met Rasonic televisie uit dat ex-militairen in Paramaribo ook ertoe overgegaan waren om een stuk terrein te bezetten. Hen is toen een terrein toegewezen. "Wij hebben niet geoccupeerd. Wij reserveren dit terrein voor ons. We doen alles hier en gaan niet weg. Er wordt wacht gehouden. Wij hebben recht op een stuk terrein", aldus Jairam.

Hij merkt op dat veel mensen in Nickerie terreinen krijgen. "Wij gaan hier niet weg. Als het moet dan zal er bloed vloeien. Loyalisten van bepaalde partijen krijgen drie tot tien terreinen. Wij moeten ook krijgen", benadrukt Jairam. De ex-militairen vergaderden vrijdag. Tijdens deze bijeenkomst besloten ze over te gaan tot de bezetting. Volgens hen behoort dat stuk terrein aan niemand toe.

Nickerie.Net /NSS

30-03-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics