Nickerie.Net, vrijdag 02 april 2010


BVD/PVF Combinatie verwacht twee zetels in Nickerie

Nickerie - De officiële kandidatenlijst van de combinatie van de Basispartij voor Vernieuwing en Democratie (BVD) en de Politieke Vleugel van de Federatie van Agrariërs en Landarbeiders (PVF) van Nickerie is al rond. Parlementariër Soedeshchand Jairam (PVF) is de lijsttrekker, de nummer twee wordt door de BVD’er Dew Jairam ingevuld. Kandidaat nummer drie is Jeetendra Phalai (BVD), terwijl de twee laatste plaatsen op de kandidatenlijst ingevuld worden door de PVF’ers Rewien Isrie en Sobhakoemarie Ramsaran.

Soedeshchand Jairam

Aanvankelijk werd de tweede plaats ingevuld door Sharda Gajadien van de BVD. Mahabier die ook voorzitter is van de BVD-afdeling in Nickerie zegt dat er hard gewerkt wordt aan de derde zetel in het district. “We zijn gegarandeerd over twee zetels en als de tekenen niet bedriegen, dan hebben we ook nog een derde”, aldus Mahabier. Hij pleit voor een beter onderwijssysteem, betere infrastructuur en ontwikkeling van de landbouwsector.

Jairam die ambitie heeft voor de functie van landbouwminister, zegt dat de BVD/PVF combinatie als grootste partij uit de bus zal komen in het district. De strijd in Nickerie zal volgens Jairam gevoerd worden tussen de Mega Combinatie en de BVD/PVF combinatie”, meent Jairam. Hij zegt dat alle posten op districtsraad- en ressortraad- niveau al in kannen en kruiken zijn. Isrie moet de jongeren in het district zien te trekken naar deze combinatie. Hij vindt het bedrag dat jeugdigen aan kinderbijslag krijgen belachelijk. “Er moeten betere studiefaciliteiten komen. Vooral districtsstudenten moeten beter huisvesting hebben. Ook moet er een permanente studietoelage ingevoerd worden”, aldus Isrie.

Nickerie.Net / NSS

31-03-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics