Nickerie.Net, vrijdag 02 april 2010


Santokhi gewenst als president Inter-Amerikaanse Drugscommissie
Geplaatst: 01/04/2010

Paramaribo -  Het strakke, maar voor ook zeer effectieve beleid van minister Chandrikapersad Santokhi heeft voor hem geen windeiren gelegd. Behalve in eigen land is hij nu ook op een ander terrein gewenst als president. Volgens een bericht van DBS zijn topfunctionarissen in de Verenigde Staten en voornamelijk de minister van Buitenlandse Zaken van Canada heel erg gecharmeerd door onze minister van Justitie & Politie, Chandrikapersad Santokhi. Momenteel is de Justitieminister al vicepresident van de Inter-Amerikaanse Drugscommissie. Over drie weken volgt een vergadering van dit orgaan in Washington. De minister bevestigt wel dat er “hier en daar gelobbyd wordt voor het presidentschap van de Inter-Amerikaanse Drugcommissie, maar laten we die vergadering rustig afwachten”.

Minister Chandrikapersad Santokhi

De minister is volop bezig om alle voorbereidingen te treffen om de vergadering van de CICAC (Inter American Drugs Abuse Control Commission) in Suriname te krijgen. Dat moet zijn in november 2010, maar die besluiten moeten genomen worden in Washington. Uit zeer betrouwbare bronnen verneemt DBS dat Santokhi hoog op het verlanglijstje staat van dit orgaan. “We gaan ervoor, het zijn geen functies die je krijgt door middel van sollicitaties. Leiders identificeren jouw binnen het Inter-Amerikaanse systeem en vanwege opvallende prestaties worden de blikken op jouw gefocust. We gaan die verantwoordelijkheid niet uit de weg. Het beleid dat gevoerd is op het gebied van drugsbestrijding in Suriname, heeft goede resultaten afgeworpen. Veel landen hebben op dit moment te kampen met zeer ernstige en zelfs een gruwelijk drugsprobleem. Wij in Suriname zijn toch afgekomen van het stigma dat wij bekend stonden als een internationaal en groot drugsdoorvoerland.”

De minister onderkent wel dat we nog steeds een drugsprobleem hebben. Er is nog steeds sprake van invoer en uitvoer op kleine schaal, maar de bewindsman verzekerde dat hij gewoon doorgaat met zijn zero tolerence beleid betreffende de invoer en uitvoer van drugs. ‘Deze aanpak is slechts mogelijk als je goede internationale samenwerking hebt’, zei de minister.
Satis Baldewsingh

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

31-03-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics