Nickerie.Net, maandag 05 april 2010


PL speculeert met domeingrond
Geplaatst: 03/04/2010

Paramaribo -  De bal ligt nu bij president Ronald Venetiaan om de grondroof op de hoek van de Jamaludinstraat en de Gompertstaat een halt toe te roepen. Het terrein dat in het verleden door Stichting Dikin, een PL gelieerde stichting, was ingepikt, wordt in een Chinese krant voor US$ 700.000 ter verkoop aangeboden. Volgens parlementariër Carmelita Ferreira, moet de president ‘nu’ handelen.

Als alles op waarheid berust, zijn de mensen van PL daadwerkelijk bezig met grondspeculatie, stelt Ferreira. ‘Ik hoop alleen maar dat de Surinaamse gemeenschap ook kijkt naar dit soort zaken. Want het zal niet het eerste terrein zijn dat de mensen van Pertjajah Luhur hebben genomen en weer hebben verkocht. Het is grondspeculatie.’

Frans Kasantaroeno, ex-directeur van het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB), wil niets kwijt. De man die tevens PL-topper is, zegt dat wat in de krant staat niet klopt. ‘Ik heb begrepen dat het niet zo is.’ Verder wilde Kasantaroeno niets kwijt.

Ten tijde van de uitgifte van het terrein dat voor educatieve doeleinden was geprojecteerd, was Kasantaroeno nog RGB- directeur.

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

04-04-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics