Nickerie.Net, maandag 05 april 2010


Somohardjo wil Mahawatkhan als minister van LVV

Wanita Ramnath (NSS)

Nickerie - De ondernemer en prominente ex-VHP'er Leakat Mahawathkhan zal de Volks Alliantie tijdens deze verkiezingen ondersteunen. Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur (PL) tevens Volks Alliantie, zegt dat wanneer Nickerie twee zetels binnenhaalt, dan een Nickeriaan tot landbouwminister benoemd zal worden. Dit is volgens Somohardjo geen moeilijke taak, omdat de partij met de dag steeds groter wordt. De Volks Alliantie wil hiermee historie schrijven. Bovendien zal een lang gekoesterde wens van de Nickerianen dan in vervulling gaan. Somohardjo zegt aan Starnieuws dat Mahawathkhan al jaren in de rijstsector zit en de noden van de sector kent.

Bijschrift: Leakat Mahawathkhan (midden) zondagavond in Coronie, op een vergadering van de Volks Alliantie. (Tekst en foto: Wanita Ramnath)

Mahawathkhan zegt dat hij als een hond is behandeld binnen de VHP. “Ze zien me liever gaan dan komen. Ik kreeg een nummer vier op de lijst aangeboden. Ik heb meteen geweigerd, omdat ik me beledigd voelde. Ik heb de partij altijd financieel en moreel ondersteund en ik heb goed geboerd op de lijst”, aldus Mahawathkhan. Bij PL voelt Mahawathkhan zich gedragen “Daarom besloot ik de partij te ondersteunen”, zegt hij. Volgens Mahawathkhan stond hij met gemengde gevoelens op de lijst van DA’91, die als A1 vijf jaar geleden de verkiezing is ingegaan. Hij kreeg toen bijkans 600 stemmen.

“Door prominenten van de partij is aangehaald dat de VHP een partij voor de hindoes is. Ik wil een nationale partij ondersteunen en niet een groep ”, aldus Mahawathkhan. Hij zegt dat hij de rijstsector door en door kent. Zo zou hij veranderingen willen aanbrengen in de infrastructuur, bepaalde invoerrechten afschaffen, aantrekkelijke hypotheekfaciliteiten creëren, de boeren goed scholen en gaan voor garantieprijzen voor alle landbouwers. Niet alleen de rijstsector zou hij opkrikken, maar ook de veeteelt en visserij, zodat er ontwikkeling op gang gebracht kan worden.

Volgens Mahawathkhan kan hij ongetwijfeld meer dan 750 stemmen voor de PL in Nickerie vergaren. Hij is niet op de lijst, maar gaat propaganda maken voor PL. Parlementariër Soedeshchand Jairam, voorzitter van de Politieke Vleugel van de Federatie van Agrariërs en Landabeiders (PVF) heeft ook ambities voor de post van LVV -minister. Mahawathkhan zegt dat Jairam geen ontwikkeling zal kunnen brengen in de rijstsector, omdat hij geen boer is. “Hij is slechts een ambtenaar, die weinig in het district zichtbaar is”, meent Mahawathkhan.

Jairam merkt op dat het volk hem tot twee keren toe achter elkaar heeft gekozen, omdat de mensen vertrouwen in hem hebben. “Het volk zal dan zelf bepalen wie daadkracht heeft. We hebben het al twee termijnen bewezen, maar jammer genoeg waren we in de oppositiebanken”, aldus Jairam. Hij benadrukt dat hij dagelijks in het veld is, maar dat hij geen sporen van Mahawathkhan ziet.

Nickerie.Net / NSS

04-04-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics