Nickerie.Net, maandag 05 april 2010


Volks Alliantie presenteert kandidaten in Coronie

Eugene Kromodirjo, de 24-jarige Natinner, is als tweede kandidaat van de Volks Alliantie in Coronie aangesteld. Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur (PL) en Volks Alliantie had eerder aangekondigd dat Rudi Slagveer op de tweede plek zou komen. De lijsttrekker is nog steeds de ex- NDP’er Cleon Gonsalves Jardin de Ponte. Somohardjo zegt dat de PL geen racistische partij is, maar dat er om strategische redenen wel een Javaan op de lijst geplaatst moest worden. De combinatie presenteerde zondagavond haar kandidaten in Coronie.

“Coronie heeft 257 Javaanse stemgerechtigden en we zijn ervan overtuigd dat we een zetel binnenhalen. De kans is groot dat we ook de tweede pakken, omdat onze kandidaten alle middelen en ondersteuning krijgen”, aldus Somohardjo. Hij benadrukt dat de PL een grote partij is en nu alles heeft. Hij merkt op dat er geen regering gevormd zal kunnen worden, zonder de Volks Alliantie. “De Volks Alliantie krijgt de regeermacht en als je niet uitkijkt, zal ook de president uit deze partij aangesteld worden”, zegt Somohardjo.

Henri Ori, voorzitter van het Middenblok, zegt dat er gevochten wordt om de twee zetels in het kokosdistrict, maar er wordt geen ontwikkeling in het district opgang gebracht. De Volks Alliantie vindt dat het district zwaar verwaarloosd is en wil de verantwoordelijkheid op zich nemen om Coronie tot ontwikkeling te brengen. Kromodirjo vertelt dat de werkloosheid groot is. “We willen welvaart en welzijn voor Suriname en met name in Coronie. De gezondheidszorg laat veel te wensen over. We beschikken niet eens over een tandarts en een vroedvrouw”, aldus de kersverse kandidaat, die duidelijk nog aan moet wennen om een politieke vergadering toe te spreken. Kromodirjo vindt dat er meer sportfaciliteiten en studiemogelijkheden gecreëerd moeten worden in Coronie.

Gonsalves is blij dat zijn aanhang van de NDP hem niet in de steek heeft gelaten. “Ik heb besloten om de PL te ondersteunen, omdat ik niet gebonden wil zijn aan partijstructuren. We stemmen vaker emotioneel en niet verstandig”, vindt Gonsalves. Volgens de lijsttrekker heeft de Volks Alliantie perspectieven om het land en Coronie vooruit te stuwen. Ook het partijprogramma is realistisch, vindt Gonsalves. Hij pleit voor ondernemerschap en verzelfstandiging, import verlaging en hij wil het wegtrekken arbeiders uit het district een halt toeroepen. De aanwezigen konden genieten van de muziekformatie South South West, die voor het eerst in Coronie heeft opgetreden. Opmerkelijk was de zware beveiliging tijdens deze massameeting in Coronie.

Nickerie.Net / NSS

05-04-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics