Nickerie.Net, dinsdag 06 april 2010


Eugene Kromodirjo en Clean Jardin de Ponte PL-kandidaten Coronie
Geplaatst: 06/04/2010

Totness - Tijdens een partijbijeenkomst in het district Coronie heeft Volksalliantie-leider Paul Somohardjo aangegeven dat de jeugdige Eugene Kromodirjo en Clean Gonsalves Jardin de Ponte de personen zijn die de verkiezingszege voor de PL in Coronie moeten halen. Kromodirjo is Natinner, terwijl Jardin de Ponte als de groenteman van Coronie bekend staat.

Aangegeven is dat de 24-jarige Kromodirjo niet lang terug zijn Natin-diploma op zak heeft en nu de politieke arena betreedt van de ene op de andere dag. Met de aanstelling van de PL-mannen in Coronie heeft Paul Somohardjo aangegeven dat zij nog altijd een nationale partij is, waar de partijdeur openstaat voor een ieder om een bijdrage in welke vorm dan ook te leveren. Opmerkelijk is wel dat in eerste instantie de naam van Rudi Slagveer was genoemd die de tweede plaats op de lijst zou bezetten. Uit strategische overwegingen is volgens Somohardjo gekozen om ook een Javaan op de lijst te plaatsen. Hij haalde aan dat Coronie 257 stemgerechtigden heeft van Javaanse komaf die het resultaat echt kunnen beïnvloeden. De kans is volgens Somohardjo vrij groot dat zij zelfs de tweede beschikbare zetel van het district kunnen binnenhalen.

De Volksalliantie-leider wees zijn gehoor ook erop dat zij regeermacht zullen verwerven en dat ook de presidentskandidaat vanuit deze hoek zal komen. Uit Somohardjo’s keiharde politieke woorden viel te destilleren dat noch de Megacombinatie noch het Nieuw Front kansen heeft in Coronie. Hij wees de Coronianen erop om hun district zelf tot ontwikkeling te brengen.

De DNA-kandidaten Kromodirjo en Gonsalves hebben beiden aangehaald dat Coronie een achtergestelde positie heeft en dat de Volksalliantie de enige oplossing is waarop het volk zijn stem zou moeten uitbrengen. Gonsalves waarschuwde het volk niet emotioneel te stemmen, maar met verstand. De lijsttrekker, die zelf een keiharde ondernemer is, ziet graag dat ondernemerschap in Coronie toeneemt. De jeugdige Kromodirjo wenst een goede toekomst voor zijn districtsgenoten. Hij werd verder aangemoedigd door Somohardjo, dat ondanks alles hij de durf heeft opgebracht het Coroniaanse volk toe te spreken. Kromodirjo ziet graag dat zijn district beschikt over een vakbekwame vroedvrouw en een tandarts.


Danny Jibodh

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

06-04-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics