Nickerie.Net, dinsdag 06 april 2010


Santokhi gaat voor maximale verkiezingswinst
Geplaatst: 06/04/2010

Paramaribo -  Justitieminister Chandrikapersad Santokhi belooft een massale campagne te voeren in het district Wanica, waar hij met zijn nummer 7 positie fungeert als lijstduwer. ‘We gaan ervoor’, sprak hij tegenover Dagblad Suriname. De goedkeuring, verleend door de partijraad over de gepresenteerde kandidaten afgelopen zondag, geeft hem een betere basis om de campagnestrategie te gaan bepalen. Santokhi streeft ernaar om de VHP in eenheid te laten optreden naar de verkiezing toe. Alle personen die het beleid van de partij ondersteunen, zowel ex-VHP’ers als niet-VHP’ers, zal hij erbij betrekken voor het behalen van een vette verkiezingswinst.

Justitieminister Chandrikapersad Santokhi (Fotografie Akhielesh Mahabier)

‘In Wanica gaan wij voor een massale campagne waarbij wij zullen proberen om een ieder te overtuigen dat de VHP gaat voor verdere versterking van de rechtsstaat, voor veiligheid en vrede, voor samenhorigheid en nation building.’ Santokhi is zich ervan bewust dat hij een extra verantwoordelijkheid op zijn schouders heeft, gelet op de positie van nummer 7 op de lijst. ‘Je moet de lijst gaan duwen. En we gaan ervoor door de gemeenschap te mobiliseren te stemmen op nummer 7, zodat we de meeste zetels kunnen behalen.’

Santokhi heeft zichzelf ter beschikking gesteld van de partij zonder enige voorwaarden te stellen. ‘Ik ben beschikbaar voor elke positie die het hoofdbestuur mij wenst te geven. En vanuit die positie gaan wij in eenheid voor de partij vechten.’ Zijn functie van minister van Justitie en Politie heeft hij bijna opzitten. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de beleidsevaluatie over de afgelopen 5 jaren. Deze wordt de komende dagen gepresenteerd. ‘Je hebt je werk dan voldaan. Er is datgene gedaan wat het volk wilde.’ Het opvoeren van veiligheid en het effectiever doen geschieden van de rechtshandhaving zijn enkele van de doelstellingen die zijn gerealiseerd. ‘We gaan de komende periode vechten voor de parlementszetels. En daarna gaan we zien wat de partij verder gaat beslissen’, gaf hij mee op de vraag waar zijn politieke voorkeur naar uitgaat, het lidmaatschap van het parlement of het ministerschap.

Asha Bhagwat

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

06-04-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics