Nickerie.Net, dinsdag 06 april 2010


Sardjoe waarschuwt kandidaten tegen verraad
Geplaatst: 06/04/2010

Paramaribo -  Partijvoorzitter Ramdien Sardjoe waarschuwde de kandidaten die zondag tijdens een partijcongres aan de partijraad zijn gepresenteerd, vooral ervoor geen verraad jegens de partij te plegen. Dat omkoperij als tactiek wordt gebruikt, hield hij ook voor aan de kandidaten. Zij moeten nimmer hiervoor zwichten. Hierbij haalde hij de woorden aan van drie geestelijken die een kort woordje tot hen richtten uit hun heilige geschriften.

Sardjoe hield de kandidaten ook voor dat zij de principes van de partij hoog moeten houden en niet moeten azen op eigenbelang. Hij pleitte voor het eensgezind strijden in het belang van de partij. Momenteel is er slechts een VHP, een versterkte VHP, die de verkiezing tegemoet gaat voor het behalen van maximale overwinning. Heel duidelijk sprak de VHP-voorzitter het volgende: ‘Ik heb niet gezegd dat ik uit de politiek ga.’ Hoewel hij zich niet meer kandideert in het belang van de partij, verzekerde hij als ruggensteun te zullen dienen voor de jonge kandidaten. Sardjoe blikte terug naar de rumoerige periode, vooral toen de Vernieuwingsbeweging actief was. Hij is vaak niet bespaard van slagen die hem middels woorden zijn toegebracht. ‘Maar ik heb nooit teruggeslagen.’ Op het podium bood hij zijn verontschuldigingen ook aan voor woorden geuit door hem, die verkeerd zouden zijn aangekomen bij personen.

Ook memoreerde Sardjoe de verworvenheden van wijlen Jagernath Lachmon en de grote zonen die de VHP heeft gekend. Tijdens de verkiezingen in 1963 werd Sardjoe voor het eerst gekandideerd. Vanaf juli 1964 heeft hij de partij gediend in het parlement. Gedurende 10 algemene verkiezingen heeft hij een maximum aan stemmen behaald om gekozen te worden. Vanaf 2001 is hij de voorzitter van de VHP. Sardjoe gaf mee dat indien hem de mogelijkheid wordt geboden, hij verder zijn bijdrage wil leveren in de hoedanigheid van voorzitter. Dit, in het belang van de continuďteit en voortbestaan van de partij.

Asha Bhagwat

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

06-04-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics