Nickerie.Net, woensdag 07 april 2010


Strijd in Nickerie tussen PL en PVF

Geplaatst: 07/04/2010

Paramaribo -  Naar het schijnt zal in Nickerie bij de komende verkiezingen een ware strijd zijn tussen de PL en de PVF. Dit voorspelt politiek analist Hardeo Ramadhin in het programma Rashid Pierkhan’s Kal Aj Aur Kal. Het Nieuw Front is gegarandeerd van twee zetels en de Megacombinatie is ook gegarandeerd van twee zetels. Voor de 5e zetel zullen de PL en de PVF geduchte strijd moeten leveren. Bij de afgelopen verkiezingen behaalde het NF 2 zetels, 1 ging naar de NPS en 1 naar de VHP. VVV behaalde 1 zetel, de NDP 1 zetel en de PVF behaalde 1 zetel.

Het NF, met name de VHP, is verschrikkelijk achteruitgegaan in Nickerie. VHP behaalde in 2000 ruim 5064 stemmen. In 2005 is dit aantal gedropt naar 3020 stemmen. Als oorzaak hiervan kan niet aangemerkt worden de daadkracht van de regering. Het waterprobleem is opgelost, wegen zijn hersteld. ‘Mensen kijken naar de kandidaten’, sprak Ramadhin. Bij de komende verkiezingen wordt Matai de lijsttrekker. Er komen drie nieuwe kandidaten bij, Shardanand Manna komt op de tweede plaats, Azeez Khodabaks op de vierde plaats en Lekhram Soerdjan op de vijfde plaats. Als nummer drie komt Carmelita Ferreira van de NPS. Bij de afgelopen verkiezingen had Matai 498 stemmen.

Ruim 2500 stemmen moet de lijstduwer halen om via voorkeur gekozen te worden. Soerdjan vervult een prima rol als lijstduwer. Soerdjan is als landbouwdeskundige zeer bekend in Nickerie. In de afgelopen periode is hij breeduit in de media geweest. Indien hij voldoende stemmen behaalt als duwer komt hij als eerste binnen en daarna de twee kandidaten van de VHP. Ferreira valt dan uit de boot, voorspelt Ramadhin. In 2005 had Ferreira ruim 2000 stemmen behaald. Voorwaarde is wel dat de VHP behoorlijke campagne moet voeren om het aantal stemmen binnen te halen. Het NF blijft ten opzichte van de verkiezingen in 2005 de twee zetels sowieso behouden.

Ook de Megacombinatie kan gegarandeerd zijn van twee zetels. PL heeft 3 keren achterelkaar bijkans 1200 stemmen behaald. Het blijft hard knokken voor de PL bij de komende verkiezingen, zulks hoewel D21, die nu deel uitmaakt van de Volksalliantie, met haar 400 stemmen ook zichtbaar was bij de afgelopen verkiezingen. De grote concurrent van de PL in Nickerie is de PVF. Jairam is immers gedurende twee achtereenvolgende verkiezingen in Nickerie gekozen. Hij heeft een zekere ‘hardcore’ aan stemmen. Maar, we moeten niet uit het oog verliezen dat hij sterk wordt beconcurreerd door Manna en Soerdjan van de VHP.

Nickerie.Net / de Ware Tijd

07-04-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics