Nickerie.Net, vrijdag 09 april 2010


Pleegouders dienen zich aan voor 3-jarige dubbelgehandicapte
Geplaatst: 08/04/2010

Nickerie -  Na de oproep gelezen te hebben van de twintigjarige moeder Nadia Azaadkhan uit Nickerie die op zoek was naar pleegouders voor haar dubbelgehandicapte zoon, besloot het Nederlands echtpaar Justinus Terlien en Ineke Brank, zich op te geven als pleegouders voor het driejarige jongetje. Terlien die DBS hiervan verwittigde, zegt dat hij geheel ontroerd raakte bij het lezen van het bericht. Als reactie besloot hij samen met zijn wederhelft om de hulpbehoevende jongen te helpen. Als vervolg op dit traject wil hij ook een tehuis in Suriname opzetten voor dubbelgehandicapte kinderen.

Terlien, beeldhouwer van beroep, is momenteel op zakenbezoek in Suriname. Op 26 mei reist hij naar Nederland terug. Hij heeft inmiddels zijn contacten op de hoogte gebracht van zijn voornemen voor het oprichten van een stichting. Dit, met als doel middelen te vergaren voor de opstart van het kindertehuis in Suriname. Zelf heeft Terlien reeds het besluit genomen om al de opbrengsten van de verkoop van de door hem gebeeldhouwde werken te besteden voor de bouw van het kindertehuis in Suriname. Tot dan zal de driejarige zoon van Azaadkhan worden opgenomen in een opvangtehuis in Suriname waarbij al de kosten door Terlien zullen worden betaald.

De twintigjarige moeder Nadia Azaadkhan benaderde de vorige maand de verslaggever van DBS in Nickerie, Danny Jibodh. Zij was ten einde raad en deed het verzoek om pleegouders voor haar dubbelgehandicapte zoontje. Ze gaf te kennen niet over de middelen te beschikken om voor hem te zorgen. Het kind is drie jaar oud en heeft zowel een lichamelijke als een geestelijke handicap. Hij heeft een waterhoofdje en platvoeten en vraagt om veel verzorging en geld, iets wat Nadia hem niet geven kan.

De zoon ligt momenteel in het ziekenhuis en mag daar verblijven tot Nadia onderdak voor hem gevonden heeft. Maar dit is moeilijk, want zij heeft zelf nauwelijks een inkomen. Pas volgend jaar, wanneer ze 21 jaar is, zal ze van de overheid geld krijgen voor haar situatie. Dat budget zal echter zeker niet genoeg zijn om een huis te vinden en voor haar zoon te kunnen zorgen. Ze heeft reeds aangeklopt bij meerdere instanties in Nickerie en Paramaribo, die zich bezighouden met de opvang van gehandicapte kinderen. De zoon kan nergens geplaatst worden. Er is telkens geen plaats, of hij is te jong. Omdat Nadia haar zoon graag een goede toekomst wil geven, was ze op zoek naar pleegouders, die hem wel kunnen verzorgen.

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

09-04-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics