Nickerie.Net, maandag 12 april 2010


VS ambassadeur bezoekt strategische groepen Nickerie

Nickerie - De Amerikaanse ambassadeur, John R. Nay, bezoekt verschillende strategische groepen in Nickerie. Op de eerste dag van zijn bezoek had hij een ontmoeting met journalisten en de Wingroep ontving enkele boeken van hem. Hij bezocht het hoofd politiebureau en wilde weten welke misdaden er plaatsvinden in het district.

De Amerikaanse ambassadeur, John R. Nay

De backtrack-route heeft zijn bijzondere aandacht. De diplomaat wilde meer weten hoe het gesteld is met de open grens met Guyana. Nay heeft belangstelling voor de beveiliging van de westelijke grens, de illegale problemen en hoe de grens beter aangepakt kan worden.

De ambassadeur merkte op dat Nickerie de tweede stad van Suriname en een belangrijk voedselproducerend district is. Volgen hem hebben de Verenigde Staten en Suriname veel overeenkomsten met elkaar. Zo zijn hebben beide landen een multiculturele samenleving en bevorderen de democratie en persvrijheid. De samenwerking tussen Suriname en South Dakota zal gecontinueerd worden. De ambassadeur wil een bijdrage leveren aan de continuļteit van democratie en mensenrechten, toerisme bevordering, het behouden van het regenwoud, klimaatsverandering en persvrijheid.

Nay heeft zal bezoeken brengen aan de Canawaima Ferry Service, Stichting Behoud Bananensector Suriname. Een onderhoud met de Surinaamse Padieboeren Associatie staat ook op zijn programma. Nay zegt dat hij in juni weer een bezoek zal brengen aan het district. Morgen vertrekt de delegatie terug naar Paramaribo.

Nickerie.Net / NSS

11-04-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics