Nickerie.Net, dinsdag 13 april 2010


Chinese ambassadeur op bezoek bij Chinese gemeenschap in Nickerie

Nickerie - In Nickerie zijn diplomaten van twee grote mogendheden op bezoek. De Amerikaanse ambassadeur John R. Nay oriŽnteert zich op de Nickeriaanse gemeenschap. Zijn Chinese collega, Yuan Nansheng, is op bezoek bij de Chinese gemeenschap. Hij is er voor twee dagen in het westen van het land en Nansheng drie dagen. Beide diplomaten zijn voor de eerste keer in dit district.

Bijschrift: De Chinese ambassadeur Yuan Nansheng met zijn gezin op een driedaags bezoek in Nickerie.

Nansheng zocht de Chinese gemeenschap in Nickerie op en wilde weten hoe zaken daar gaan. Ook het beleid van China is besproken met de Chinezen. Volgens de ambassadeur doet ďzijn volk het niet slecht in het districtĒ. Veel Chinese handelaren hebben zich blijvend gevestigd in Nickerie. Velen hebben een eigen pand gebouwd.

De Chinese ambassadeur bracht ook een vriendschappelijk bezoek aan parlementariŽr Soedeshchand Jairam, de voorzitter van de Politieke Vleugel van de Federatie van AgrariŽrs en Landarbeiders. Hij zocht hem op in het partijgebouw. Jairam benadrukt dat dit een puur persoonlijk bezoek is, het heeft niks te maken met partijpolitiek. Nansheng zegt dat hij nog een officieel bezoek aan het district zal brengen. Hij gaat vandaag terug naar Paramaribo.

Nickerie.Net / NSS

13-04-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics