Nickerie.Net, dinsdag 13 april 2010


Kandidatenlijsten Nickerie vertonen geen grote problemen

Nickerie - Alle politieke combinaties en partijen in Nickerie hebben te horen gekregen welke tekortkomingen er zijn op de kandidatenlijsten. Ze werden in de gelegenheid gesteld kleine fouten te corrigeren. Vandaag kunnen nog schoonheidsfouten gecorrigeerd worden. De partijen maken zich op om nu flink propaganda te voeren.

De lijst van de Nickerie Volks Partij, die onder de vlag van de Nationale Unie de verkiezingen ingaat, was foutloos. Bij de statuten moest de beschikking van het Centraal Hoofdstembureau toegevoegd worden. Lijsttrekker Wikaas Girdharie zegt dat het probleem dezelfde dag al was opgelost. “We hebben een volledige lijst kunnen invullen met DNA- kandidaten, schaduwkandidaten, dr- en rr- kandidaten in alle ressorten. We hebben alle documenten zowel uitgeprint als digitaal ingeleverd”, aldus Girdharie.

De BEP heeft ook wat kleine problemen ondervonden. August Lila, ‘lijstduwer’, zegt dat er wat fouten in de opgegeven adressen zaten. Lila benadrukt dat het gedeelte van de kandidaten helemaal in orde is en dat de partij ernaartoe werkt om de schoonheidsfoutjes weg te werken. De meeste correcties zijn al aangebracht.

Soedeshchand Jairam, voorzitter van de Politieke Vleugel van de Federatie van Agrariërs en Landarbeiders (PVF), zegt dat zeven schaduw rr- kandidaten van de BVD/PVF- combinatie buiten de boot zijn gevallen. Dit komt, omdat ze niet de vereiste leeftijd hebben. “Voor de rest was alles in orde. We focussen ons nu op campagnevoering”, zegt Jairam.

Lijsttrekker Soetimin Marsidih van de Volks Alliantie en Ganesh Laighsingh, gemachtigde van de VHP, zeggen dat er zich geen noemenswaardige problemen hebben voorgedaan. Carmelita Ferreira van de NPS vertelt dat er slechts één persoon op de lijst is, die een probleem heeft. Het opgegeven adres klopte niet met het adres op de nationaliteitsverklaring. Ewald van Genderen, gemachtigde van de Mega Combinatie zegt dat geen van de lijsten een noemenswaardig probleem hadden.

Nickerie.Net / NSS

13-04-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics