Nickerie.Net, woensdag 14 april 2010


Ramdin van OAS voor eerbiediging wet in verkiezingsproces

Paramaribo - “Het zijn de politieke partijen die verantwoordelijk zijn voor het eerbiedigen van de wet en het respecteren van instituten als het Centraal hoofdstembureau (CHS) en het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) en niet andersom”, zegt OAS-assistent-secretaris-generaal Albert Ramdin. Hij bracht vandaag een regulier bezoek aan vice-president Ramdien Sardjoe en aan belangrijke verkiezingsinstituten als het OKB. In een exclusief interview met NSS zegt de OAS-topman dat vooral op dit moment de eerlijkheid, betrouwbaarheid en de kredietwaardigheid van de verkiezingen niet in het geding mogen komen.

Zonder specifiek in te gaan op de kwestie rond de A-combinatie die in drie districten niet op tijd kandidatenlijsten heeft kunnen indienen, stelt Ramdin dat de wet zich niet aanpast aan politieke partijen, maar dat politieke partijen zich aan de wet moeten aanpassen: “Elke schijn van verzwakking en ondermijning van instituten als het CHS en OKB moet voorkomen worden”, zegt Ramdin. Hij benadrukt dat wanneer in de wet een bepaalde termijn staat aangegeven om een verkiezingshandeling te plegen, daar niet van mag worden afgeweken. Die verantwoordelijkheid ligt vooral bij de politieke partijen die aan de verkiezingen meedoen.

Ramdin zegt dat in dezelfde wet een beroepsmogelijkheid staat aangegeven, maar dat geldt volgens hem alleen “in bijzondere gevallen: “Als we nu uitzonderingen mogelijk maken, kunnen precedenten in de toekomst niet voorkomen worden”, zegt de OAS-assistent- secretaris-generaal.

(Wilfred Leeuwin)

Nickerie.Net / NSS

13-04-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics