Nickerie.Net, woensdag 14 april 2010


Slachthuis Nieuw Nickerie krijgt gestalte

13/04/2010

Paramaribo - Binnen twee maanden zal het het moderne slachthuis dat opgezet wordt in het district Nickerie gestalte krijgen. Gisteren tekenden namelijk het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) en de aannemer een overeenkomst om de staalconstructie en kap van het slachthuis op te zetten voor een half miljoen SRD.

Het is dertien jaar, nadat de Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie (Paho) aan de bel trok dat de overheid er werk van maakt om het huidige slachthuis van 1962 te vervangen met een faciliteit welke moet voldoen aan de huidige internationale standaarden. Los van de vervallen toestand, voldoet de inrichting en algehele opzet van het huidige slachthuis niet meer aan hedendaagse inzichten over voedselveiligheid.

Waarnemend directeur van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV),Dew Jaddoe, geeft Howard Vasilda (rechts) een hand na de ondertekening van de overeenkomst voor de tweede fase van de bouw van een modern slachthuis in Nickerie. dWT foto/Stefano Tull-.

Eind vorig jaar is het startsein gegeven voor de eerste fase van de bouw, namelijk het aanleggen van de fundering. In de derde en vierde fase zal de stalen constructie worden ‘bekleed’ (muren en technische installaties) en ingericht. De totale investering is gebudgetteerd op 1,2 miljoen euro’s, waarvan een kwart miljoen uit het Sector Fonds wordt gehaald. De rest van middelen wordt gehaald uit de staatskas. Paramaribo beschikt sedert 2002 over aparte moderne slachthuizen voor rund en varken afzonderlijk. Voor wat Nickerie betreft wordt de export van vlees naar Guyana beoogt, gezien de strategische ligging van het district. Het is de bedoeling dat het slachthuis volledig wordt opgeleverd in het derde kwartaal van 2010.-.

 

Bron:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

14-04-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics