Nickerie.Net, donderdag 15 april 2010


Waternet traint MCP kader om infrastructuur digitaal vast te leggen

Een driekoppige delegatie van het Nederlandse afdeling Wereld Waternet zal acht medewerkers van het Overliggend Waterschap Multiplepurpose Corantyne Project ( OW- MCP). Zij leren werken met het programma Aquarta, speciaal ontwikkeld om boven- en ondergrondse infrastructuur vast te leggen.

Teun Verkaik, functioneel beheerder grafische systemen, zegt dat Wereld Waternet zegt dat zo leidingen, kabels, wegen, dijken, sloten en ook ander grafische objecten digitaal vastgelegd worden met Aquarta. De Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) heeft al ruime ervaring met dit programma. Door gebruik te maken van Aquarta kan OW- MCP de registratie en beheer van gegevens over de waterleidingnetten goed en eenvoudig vastleggen in digitale vorm. Ook voor de verdere ontwikkeling van de natte infrastructuur is dit programma erg handig zijn.

August Lila, stafmedewerker OW- MCP, zegt dat het vastleggen van de gegevens in digitale vorm enkele maanden in beslag kan nemen. Pas daarna kan Aquarta operationeel zijn.. De training zal twee dagen duren en wordt op vrijdag afgesloten.

Nickerie.Net / NSS

15-04-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics