Nickerie.Net, vrijdag 16 april 2010


Ex-Surlanders willen antwoord op petitie

Na ruim tien maanden hebben de ex-Surlanders nog steeds geen antwoord gekregen op hun ingediende petitie. Op 2 juni 2009 had de belangengroep van de ex-Surlanders een petitie ingediend bij districtscommissaris van Nickerie, Bhagwathpersad Shankar. De petitie was via de dc doorgeleid naar president Ronald Venetiaan.

Harrypersad Autar, voorzitter belangengroep van de ex-Surlanders, (foto) wil dat er nu een reactie komt. Hij kan zich niet voorstellen dat het antwoord op de petitie zolang op duurt. Autar kan niet begrijpen dat de overheid de ex-Surlanders niet uit de malaise wil halen. Sew Bhondoe, ondervoorzitter van de belangengroep van de ex- Surlanders merkt op dat de laatste uitbetaling op 16 mei 2001 geschiedde. Het achterstallige bedrag is behoorlijk opgelopen. De belangengroep bestaat uit 350 leden, die geen uitweg zien. Volgens Bhondoe is de regering niet objectief bezig, aangezien de arbeiders van Stichting Machinale Landbouw (SML) en Bruynzeel wel gecompenseerd zijn.

Districtscommissaris Shankar zegt dat hij geen enkel bericht over de petitie heeft ontvangen. Hij zal dit probleem wederom onder de aandacht brengen van vice-president, Ramdien Sardjoe.

Parlementariėr Soedeshchand Jairam, die de groep ondersteunt, vindt het jammer dat deze uitzichtloze ex-Surlanders nog niets van de regering hebben gehoord. “De ex-Surlanders vragen me vaker hoe het met deze kwestie staat. Ze vertellen ook onder welke slechte toestanden ze leven”, aldus Jairam. De parlementariėr hoopt dat de overheid alsnog iets van zich laat horen over de petitie.

In de petitie was gevraagd voor een financiėle bijstand voor de ex-Surlanders die 65 jaar en ouder zijn, een afvloeiingsregeling en het afkopen van de toenmalige Surlanders, die nu niet meer te werk zijn gesteld.

Nickerie.Net / NSS

16-04-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics