Nickerie.Net, vrijdag 16 april 2010


Voor laatste Schiphol updates: www.schiphol.nl

SLM hoopt op snelle normalisatie vliegverkeer Paramaribo-Amsterdam

De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) hoopt op een snelle normalisatie van het vliegverkeer tussen Paramaribo en Amsterdam. Door een vulkaan uitbarsting in Ijsland zijn verschillende luchthavens in Europa, waaronder Schiphol, tot nader order gesloten. SLM -directeur Henk Jessurun zegt dat de chaotische situatie voor veel ongemak heeft gezorgd voor het reizend publiek. “Maar het is een overmachtsituaties waaraan we niets kunnen doen”, zegt hij.

Vulkaanuitbarsting Ijsland

Jessurun had gehoopt dat de afgelaste vlucht van de SLM vanuit Schiphol donderdag, toch nog verlaat uitgevoerd zou kunnen worden. “Ik heb nu weer bericht ontvangen dat het vandaag niet meer lukt, misschien morgen. Ik hoop dat de vertraging niet meer dan 24 uur zal zijn, anders worden de organisatorische problemen groter”, zegt de SLM-directeur. Het KLM-toestel dat een vlucht naar Schiphol moest uitvoeren is ook aan de grond gebleven in Suriname.

Jessurun zegt dat het openstellen van het luchtruim, pas kan wanneer er zekerheid bestaat dat toestellen veilig kunnen landen en opstijgen. Door de enorme as ontwikkeling is dat nu niet mogelijk. De vliegtuigmotoren kunnen het begeven indien de as binnendringt.

Voor laatste Schiphol updates: www.schiphol.nl

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / NSS

16-04-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics