Nickerie.Net, maandag 19 april 2010


Naam wijlen Ramlal Mahabier vereeuwigd

Nickerie - De naam van wijlen Ramlal Mahabier die assembleelid en VHP ‘er was, is vereeuwigd. Een van de zijstraten van de H.N. van Dijkstraat is naar hem genoemd. Zaterdag werd het naambord in het bijzijn van familieleden, vrienden en districtscommissaris Bhagwathpersad Shankar onthuld. Mahabier had in zijn leven ook gepleit voor de bewoners van het VHP-complex in het district. Vandaar dat er gekozen is voor een straat in dat gebied.

Schoonzoon Dew Jairam zegt dat Mahabier heel veel voor de gemeenschap heeft gedaan. “Hij was een markante persoon. Hoewel hij van de coalitie was, voerde hij vaker oppositie tegen zijn eigen mensen. Hij was arm geboren en is arm gestorven. Hij heeft nooit zijn eigen belangen voorop gesteld”, aldus Jairam. Hij benadrukt dat zonder de bijdrage van Shankar het nooit zou lukken om de naam van zijn wijlen schoonvader te vereeuwigen.

“Een zoon vergeten we nooit. De regering heeft een model gecreëerd, waarbij we zonen en dochters herboren laten worden. In het leven is het niet altijd mogelijk om een naambord te krijgen”, aldus Shankar. We hebben Mahabier gekend met al zijn kwaliteiten. Hij had zich op diverse gebieden bewezen.

Leakat Mahawathkhan die een goede vriend van wijlen Mahabier was, zegt dat Mahabier zich altijd heeft ingezet voor land en volk. “Ik vind dat hij wel iets beters had verdiend. Niet een zandweg, maar misschien een gebouw of een plein “, aldus Mahawathkhan.

Ramlal Mahabier (1943-2009)

De oud-parlementariër Ramlal Mahabier (65) overleed op 22 januari 2009 in het Erasmus Ziekenhuis in Nederland. Mahabier, die beter bekend stond als Ramdas, was parlementariër in de periode 2000-2005.

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / NSS

19-04-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics