Nickerie.Net, dinsdag 20 april 2010


Zr. Dankerscentrum viert vandaag 1ste lustrum te Nickerie
Geplaatst: 19/04/2010

Nickerie -  De jaren lijken zo snel vervlogen te zijn dat men de feestelijke opening van het Zr. Dankerscentrum te Nickerie zich nog kersvers voor de geest kan halen. Manager Azeez Khodabaks wil voor de vijfde jaardag activiteiten organiseren. Khodabaks zegt dat dit centrum niet zomaar uit de grond is gestampt. Er is vooraf onderzoek verricht waaruit bleek dat het district opvang nodig had om kinderen (ca. 100) met een verstandelijk handicap ergens onder te brengen. Samen met het Amantiafonds uit Holland werd toen hard gewerkt aan de bouw van een modern opvangcentrum dat bestaat uit 2 paviljoens, een dagverblijf, kantoorruimtes, keuken, wasserij en een verblijfplaats voor stagiaires. Khodabaks zegt dat hij niet ontevreden is over de geboekte resultaten de afgelopen vijf jaren.

Zr. Dankerscentrum te Nickerie (Nickerie.Net Graphics)

“We hebben een enthousiast team van trouwe medewerkers waarvan er vijf gediplomeerd zijn en nog eens vijf in het tweede jaar van de opleiding zitten”, zegt manager Azeez Khodabaks. Dit alles betekent vooruitgang en verbetering van de dienstverlening vanuit het centrum. Khodabaks zei verder dat het allerbelangrijkste is dat de ouders van de kinderen tevreden zijn over de zorg en begeleiding die hun kinderen ontvangen in het centrum. Ook heeft het centrum een goed netwerk weten op te bouwen met betrouwbare partners.

Het centrum beschikt over een totale capaciteit van 24 kinderen en nog eens 15 kinderen voor alleen het dagcentrum. Op dit moment zijn slechts de helft van de beschikbare plaatsen bezet. Dit komt door een tekort aan personeel. De grootste uitdaging voor de komende vijf jaar is om het centrum vol te krijgen. En dat kan alleen als de overheid aan het centrum meer subsidie geeft waardoor het in staat wordt gesteld om zelf personeel te kunnen aantrekken of hen personeel geeft dat in dienst staat van de overheid. De leiding van het Zr. Dankerscentrum doet een dringend beroep op de centrale overheid om samen met hen de zorg op zich te nemen van deze kwetsbare groep Nickeriaanse kinderen.

 

Foto-impressie:

Danny Jibodh

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

19-04-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics