Nickerie.Net, donderdag 22 april 2010


Dikke pluim voor SLM bij afhandeling gestrande passagiers

Oplossing in crisistijd op zijn Surinaams

Paramaribo - De Associatie van Surinaamse Reis Agenten (ASRA) betuigt hulde aan de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM). De ASRA betuigt namens haar leden haar “erkentelijkheid voor de fantastische en professionele wijze waarop de SLM tot nog toe het probleem heeft aangepakt en opgelost van de reeds enige dagen in Suriname en in Nederland gestrande passagiers, als gevolg van de effecten van de IJsandse vulkanische uitbarsting”, aldus Jack Uden, voorzitter van de ASRA in een schrijven aan de SLM. De National Carrier heeft drie extra vluchten ingezet om gestrande passagiers te vervoeren.

De ASRA zegt zich terdege te realiseren dat de luchtvaartmaatschappijen geen blaam treft dat er geen vluchten konden worden uitgevoerd op de mid-Atlantische route. “De SLM zou zich dus ook op een formeel standpunt van overmacht kunnen beroepen en zonder extra inspanningen de dienstregeling hervatten en gaandeweg zien hoe de gestrande passagiers te accommoderen. In tegenstelling tot deze optie werden door u kosten noch moeite bespaard om voldoende extra vluchten in te zetten om de gedupeerde passagiers zo spoedig mogelijk uit de precaire toestand te helpen”, aldus de ASRA.

De reisagenten constateren met genoegen dat er een transparante policy door de SLM is toegepast, waarbij passagiers in chronologische volgorde -uitgaande van de datum van de eerste gestrande vlucht- automatisch werden overgeboekt naar de extra vluchten. De reisagenten werden hierbij ontslagen van de plicht om zelf te zoeken naar oplossingen voor bij hen geboekte passagiers. “Ook het feit dat overboekingen kosteloos zijn verricht en geen rekening werd gehouden met boekingsklasse in deze fase, verdient onze bijzondere waardering. Onze dank aan de National Carrier voor dit genereus gebaar naar het reizend publiek toe en wij vertrouwen erop dat deze weldaad de goede reputatie van de SLM verder zal verhogen”, schrijft de ASRA.

Waar SLM soms wordt beticht van niet aanhouden van de juiste vliegtijden, heeft in dit geval die flexibiliteit van SLM juist in het voordeel gewerkt van de SLM passagiers. In tegenstelling tor SLM heeft KLM geen extra vluchten ingezet en haar vluchtschema gewoon gehandhaafd, waarbij de gestrande passagiers gebruik moesten maken van de lege stoelen. Voor de lege stoelen in de business class moest gewoon extra betaald worden. Waar KLM op haar strepen is blijven staan om de eurocenten, heeft de nationale carrier het leed niet willen verergeren en alle passagiers in de juiste volgorde met extra vluchten op hun bestemming gebracht.

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / NSS

21-04-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics