Nickerie.Net, donderdag 22 april 2010


John Veira, hoofd luchtvaartdienst doodgeschoten

John Veira, hoofd van de luchtvaartdienst, is rond 10 uur vanavond doodgeschoten. Hij zat op zijn balcon bij te komen toen een schot op hem werd gelost. Het is niet duidelijk wat de aanleiding is. Iemand die voorbij reed op een motorfiets schoot op hem met het fatale gevolg. Het motief is onduidelijk.

Veira was met zijn zoon in zijn woning op Commewijne. Hij werd door zijn belagers geroepen. Toen hij naar de poort liep, werd hij vanuit de motorfiets doodgeschoten. De ambulance die kwam, kon terug keren omdat Veira al ter plekke overleden was.


Minister Apinsa geschokt over moord op John Veira

Minister Richel Apinsa is geschokt over de moord op John Veira. "Ik kan niet geloven wat er is gebeurd. Dit kan niet. Ik begrijp dit niet. Ik ga niet slapen, want ik wil de zon zien opkomen", aldus minister Apinsa van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) iets voor middernacht aan NSS.

"Ik heb de president gebeld en hij kon het niet geloven. De president vroeg me: John Veira, hoofd van de luchtvaartdienst. Ik zei: Ja, president, het is John Veira", aldus Apinsa die zegt niet te weten waar het naar toe gaat met het land. Ze heeft Veira nog maandag gesproken omdat vrijdag en zaterdag een Caribische conferentie over luchtvaart wordt gehouden in Paramaribo. Veira was de coördinator van de conferentie.

De minister belde met directeur TCT, Thelma Douglas over het gebeurde. "De directeur bleef maar huilen, ze kwam niet uit haar woorden. Met moeite hoorde ik wat meer informatie. We zijn er kapot van. Ik begrijp niet wie zoiets kan doen. De heer Veira is een eenvoudige en gelovige man. Ik heb hem nooit met een portemonnee gezien", zegt de minister.

Zij heeft voor ze minister werd drie jaar gewerkt bij de luchtvaartdienst. Eerst als boekhouder en daarna was ze belast met de wetgeving. "Ik had heel goed contact met de heer Veira. Dit heeft hij niet verdiend. Hij heeft ook een vrouw die al een hele tijd ziek is. Hij bracht uren in het ziekenhuis door. Veira was een topper van de Bahai gemeente en was een expert op luchtvaart gebied.

"Er is geen tweede John Veira", verzucht Apinsa. "Dit kan niet, dit geloof ik niet. De man deed geen vlieg kwaad", zegt de minister die van slag is door het gebeurde. De mannen op de motorfiets kwamen recht op hun doel af. Ze riepen Veira die op het balcon zat. Toen hij naar de poort liep, werden de schoten op hem gelost, terwijl de motorfiets nog reed. Binnen acht minuten waren de daders over de brug weer verdwenen. Buurtbewoners verklaren dat ze de motorfiets eerder hadden gezien in de omgeving. Niet alleen TCT maar overal is geschokt gereageerd op de moord op Veira.

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / NSS

21-04-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics