Nickerie.Net, zondag 25 april 2010


KLM zet geen extra vluchten in voor gestrande passagiers

Paramaribo - De KLM zet geen extra vluchten in om gestrande passagiers te vervoeren naar Amsterdam. De KLM maakt een dienstregeling voor de periode van 22 april tot en met 25 april 2010 van Paramaribo. Van 22 tot 25 april vertrekken elke dag vliegtuigen van Johan Adolf Pengel luchthaven om 17.20 uur.

Passagiers moeten zich tussen 13.15 uur tot 15.30 uur aanmelden op de luchthaven. "Wij adviseren de passagiers om vanaf 30 uur voor vertrek gebruik te maken van de internet check in faciliteit. Wij adviseren deze passagiers de media te blijven volgende aangaande de dienstregeling en niet te bellen naar KLM voor vluchtinformatie", aldus de KLM in een persbericht.

Passagiers die assistentie nodig hebben bij het omboeken van hun geannuleerde KLM vlucht van 15, 16 en 17 april kunnen contact op nemen met KLM op nummer 411811 of een bezoek brengen aan het KLM stadskantoor aan de Hofstraat. KLM verzoekt de passagiers die al omgeboekt zijn door KLM of hun reisagent, de media te blijven volgen aangaande de dienstregeling de komende dagen en niet te bellen met KLM of het KLM stadskantoor te bezoeken. Het KLM Stadskantoor geeft voorrang aan gestrande passagiers die nog geen bevestigde alternatieve terugreis hebben.

De Wereldomroep meldt dat de KLM de achterstand wegwerkt door de 600 gestrande passagiers in te boeken op de lege stoelen in het bestaande vluchtschema. Dat leidt ertoe dat sommige passagiers die vorige week al naar Amsterdam zouden terugvliegen daar pas begin mei aankomen. De verblijfkosten in Paramaribo worden niet vergoed. De gestrande KLM-passagiers kunnen wel vrije stoelen in de Businessclass kopen. Een passagier verklaarde tegenover de Wereldomroep daar bijna 1800 Euro voor te moeten neertellen. Bij het hoofdkantoor van de KLM staan nog steeds lange rijen wachtenden.

Update 22 april: in navolging van de SLM heeft inmiddels ook de KLM besloten om extra vluchten in te zetten om gestrande passagiers naar hun bestemming te brengen.

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / NSS

21-04-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics