Nickerie.Net, zondag 25 april 2010


Oudste mulo school in Nickerie vierde 60ste jaardag

Nickerie - De R.G.Bueno Bibazschool, (mulo 1), is de oudste muloschool in Nickerie. Al zes decennia levert de school leerlingen af, die in topfuncties in de maatschappij zijn terecht gekomen. Directeur Kenneth Donk is trots op de school. Zaterdagavond werd het feest gevierd met een bonte avond. Deze gezellige avond, te midden van ouders, leerkrachten, scholieren, ex-scholieren en genodigden, werd in het CCN- gebouw gehouden. De opkomst was goed en de aanwezigen konden de optredens van de scholieren waarderen.

Uitgenodigden

Onderwijsinspectrice Rita Chotoe zat ook op deze school. Ze is blij en tevreden over dat ze de R.G.Bueno Bibazschool heeft bezocht. De school is vernoemd naar een leerkracht die daar lessen verzorgde. “Hij was een bijzonder goede leerkracht en ik heb lessen van hem mogen volgen”, aldus Chotoe. Ze vindt dat deze naam respect en waardering moet blijven krijgen.

De avond werd gevuld met dans uit diverse culturen, toneel, gedichten voordracht, modeshow en zang. De activiteiten kenmerkten zich door diversiteit en verscheidenheid. Charleen Mahabier die eerder was uitgeroepen tot miss R.G. Bueno Bibaz, stal de show met een dansuitvoering uit verschillende culturen. Vanuit het Ministerie van Onderwijs was het hoofd Bureau Lager Onderwijs, Kenneth Biervliet, speciaal voor de viering naar Nickerie afgereisd.

(Wanita Ramnath)

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / NSS

24-04-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics