Nickerie.Net, woensdag 28 april 2010


SRD 1,7 miljoen voor herstel zandwegen Nickerie

Beta Debidien, 28/04/2010

NIEUW NICKERIE - De Raad van Ministers (RvM) heeft SRD 1,7 miljoen goedgekeurd voor herstel van verschillende zandwegen in Nickerie. Een plaatselijke aannemer heeft al de opdracht gehad 10.000 kubieke meter klink- en evenveel schelpzand te leveren ten behoeve van de wegen in alle ressorten van het district. "Het is van belang dat zandwegen in deze grote regentijd begaanbaar worden gehouden.

Op instructies van een OW-arbeider wordt een hoeveelheid schelpzand gedumpt op een weg op het Nationaal Project. De overheid heeft onlangs SRD 1,7 miljoen beschikbaar gesteld voor herstel van de zandwegen in alle ressorten van Nickerie.-dWTfoto/Beta Debidien .

Ook de wegen in productiegebieden zullen worden aangepakt", zei vicepresident Ramdien Sardjoe vorige week in Nickerie. Volgens hem loopt het asfalteringsproject in het district vlot. Sardjoe zegt dat in fase II ongeveer 27 kilometer aan wegen is geasfalteerd, terwijl in de derde fase iets meer dan 56 kilometer zal worden verhard, waarvan de helft reeds voltooid is. "We zijn blij dat Nickerie terug mag zien op hele goede infrastructuur, want anders zouden we letterlijk in de modder ploeteren vooral nu de regens zijn ingevallen", zegt Nazir Akbarkhan, bewoner van de Skoertjieweg in het westen van het district.

 

Hij is truckhouder en is blij dat zijn weg ook geasfalteerd wordt, "want wij hebben tijden gekend waar onze vrachtwagens niet konden uitrijden, waardoor wij ook geen inkomsten hadden". Volgens hem kregen ook kinderen van de Openbare School Skoer-tjie enorme problemen door de slechte staat van de weg. Ofschoon Akbarkhan blij is dat de problemen tot het verleden gaan behoren, doet hij toch een beroep op het ministerie van Openbare Werken een voetpad aan te leggen langs de weg. Dat voetpad zal vooral kinderen ten goede komen om dat die het meest gevaar lopen aangereden te worden.-.

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

28-04-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics