Nickerie.Net, woensdag 28 april 2010


DC Shankar heeft schoon genoeg van rondslingerend vuil

Nickerie - Districtscommissaris Bhagwathpersad Shankar is kwaad dat er overal in Nickerie vuil wordt weggegooid. Hij kan zich niet voorstellen dat dit het gedrag van mensen is. Volgens de dc kan de overheid niet blijven opdraaien voor het opruimen en schoonmaken van alle troep. Shankar zegt dat er ook sprake moet zijn van burgerparticipatie. “Vele handen maken licht werk. Met de komende verkiezingen hebben we onze handen vol aan werk. Tenslotte moeten burgers hun verantwoordelijkheid kennen, hun omgeving schoon houden en zich milieuvriendelijk gedragen”, aldus Shankar.

Zwerfvuil langs de zee

Door de regen wordt het alleen maar erger. Er ontstaat een onhygiënische situatie langs de straten, bermen, in de goten en zelfs te Zeedijk. Bovendien hangt een akelige stank in de omgeving. Shankar zegt dat het rondslingerende vuil toeristen afschrikt. Hij vindt dat de burgers ook hun plichten moeten vervullen. De situatie noemt de dc een teruggang. Verscheidene malen zijn de burgers hierover breedvoerig geïnformeerd. Maar het effect van die voorlichting lijkt voorlopig nog ver te zoeken. Ook petflessen worden overal gedumpt, vaak genoeg door voorbij rijdende automobilisten.

Het Corantijnstrand ( Zeedijk) geldt als een toeristische trekpleister. Behalve de Nickerianen zelf wordt het strand bezocht door alle toeristen die het district aan doen. Maar ook hier wordt de omgeving het vuil, waaronder heel wat petflessen. Alles wat gegeten en gedronken wordt, wordt vlak daar lukraak weggegooid of achtergelaten. De boothouders en taxichauffeurs die dagelijks hun brood op de backtrack route verdienen, zeggen dat het vuil door bezoekers van het strand gegooid wordt. Ze benadrukken dat ze het al beu zijn om steeds alle vuil op te ruimen. Ook de vissers van Zeedijk en omgeving klagen over dit probleem. “We ruimen hier steeds op, maar auto’s die langs rijden komen hier hun vuil dumpen. Alle troep blijft rotten en stinken. In de regentijd komen er alle soorten van ongedierte op af”, aldus visser Bhayo Persaud.

(Wanita Ramnath)

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / NSS

28-04-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics