Nickerie.Net, dinsdag 04 mei 2010


A-Combinatie hoopt mogelijke zetelverlies te compenseren met Nickeriaanse stemmen

Nickerie - Caprino Alendy, voorzitter van Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP), legde zijn achterban uit dat het zetelverlies van de drie districten in Nickerie gecompenseerd moet worden. Op een massameeting in Wageningen zondag drukte Alendy het publiek op het hart om de lijsttrekker Radjindre Soekha te ondersteunen. De A-Combinatie was te laat bij de indiening van kandidaten en mag daarom in Paramaribo, Wanica en Para niet meedoen aan de verkiezingen. Van Alendy moeten de Wageningers helpen om tenminste één zetel binnen te halen in het Nickerie. A-Combinatie moet groter uit de bus komen dan de afgelopen verkiezingen.

Alendy zei dat in een democratisch land elke burger het recht heeft om te stemmen. Hij is teleurgesteld in de uitspraak van de rechter. “We mogen het hoofd niet buigen. We hebben leren dealen met dit grote verlies. En vol hoop trekken we verder. Daarvoor is voldoende inspiratie aanwezig”, aldus Alendy. Hij gaf aan dat hij een speciale band heeft met Wageningen, omdat hij ook uit dit gebied komt. “Ook de Wageningers mogen geen hoop verliezen’, aldus Alendy. Volgens hem is het nooit laat is om verbetering en ontwikkeling in een gebied te brengen. Nickerie is een tweede hoofdstad en heeft veel potentie. In Assembleekandidaat en lijsttrekker Soekha ziet Alendy een persoon met ontwikkelingsvisie, morele en ethische waarden. Volgens Alendy moet Soekha zeker binnengehaald worden.

De BEP-voorzitter waarschuwde zijn partijgenoten om voorzichtig te zijn met partijen die aan goedkope propaganda en projectie doen. “De uitspraken van deze personen dienen gekoppeld te worden aan hun karakter. De BEP doet met een sociaal karakter mee aan de verkiezingen. Zo kom je wel ‘bad scenario’s’ in de politiek tegen, zoals de uitspraak van de rechter”, aldus Alendy. Hij vindt het erg dat zijn achterban nu gedwongen is om op een andere partij te stemmen.

Soekha vindt dat jongeren die al 21 jaar oud zijn door de overheid een stuk perceel moeten krijgen. Dan kunnen deze jongeren zichzelf ontwikkelen en aan hun toekomst werken. “Leerkrachten worden niet naar behoren gewaardeerd in onze samenleving. Ze zijn dagelijks vijf uren lang bezig met kinderen, zelfs meer dan de ouders dat doen. Willen we betere resultaten bereiken, dan moet deze groep beter gewaardeerd worden”, aldus Soekha.

Lijstduwer August Lila zegt dat de BEP een zekere mate van stabiliteit heeft in de Surinaamse politiek. “We hebben heel wat zaken gerealiseerd die eerder niet aangepakt werden. Denk maar aan het decentralisatieproces, de asfaltering van de Afobakaweg, de bouw van de vele poliklinieken en de verbetering van de gezondheidssector”, aldus Lila. Hij merkte op dat de bevolking nu het mandaat moet geven en op de BEP moet stemmen, zodat meer projecten gerealiseerd kunnen worden.

(Wanita Ramnath)

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / NSS

04-05-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics