Nickerie.Net, dinsdag 04 mei 2010


Doorbraak in moordzaak John Veira Twee arrestaties en vluchtmotor terecht

door Ebu Jones, 03/05/2010

Paramaribo - Er zijn tenminste twee verdachten aangehouden in verband met de moord op John Veira, hoofd van de Luchtvaartdienst. Hoofdinspecteur John Jones bevestigt dat tegenover de krant. De doorbraak in het onderzoek kwam na tips die de politie kreeg vanuit de samenleving. Met deze aanhoudingen, afgelopen vrijdag, zullen mogelijk meer arrestaties volgen.

In belang van het onderzoek wil Jones niet het exacte aantal aangehouden verdachten prijsgeven. “Houdt u het op enkelen. Vast staat dat het om een georganiseerde operatie gaat”, aldus Jones over de moordaanslag op Veira. Meer wenst hij niet los te laten over het onderzoek. Volgens informatie die de krant buiten de politie om bereikte, is één van de twee verdachten een oud-bekende van de politie en werd hij gearresteerd in de binnenstad nabij het oude veerplein, de standplaats van de Albina-bussen. Hij kwam enkele maanden geleden op vrije voeten na een gevangenisstraf wegens gewapende overval te hebben uitgezeten.

De motorfiets zou in een staat van ontmanteling zijn teruggevonden op het Marowijneproject. Vanuit een andere politiebron verneemt de krant echter dat de motorfiets gistermiddag omstreeks 14.00 uur is gedregd uit de Boomskreek, nabij de Gompertsstraat. Rechercheurs zouden belast zijn geweest met deze operatie. Buurtbewoners die de actie waarnamen, belden met de politie om alarm te slaan. De opvallende motorfiets werd direct nadat hij was opgevist uit de kreek, toegedekt met een dekzeil. Ook deze informatie wilde de politievoorlichter in het belang van het onderzoek niet bevestigen.

Het tweetal is afzonderlijk opgesloten en mag geen contact hebben met familie of hun advocaten. Het vermoeden bestaat dat de twee mannen slechts uitvoerders zijn van de moord op Veira op 22 april. Veira werd in de avonduren op het balkon van zijn woning van dichtbij doodgeschoten, nadat hij naar buiten was geroepen. Hij werd getroffen door drie kogels. De schutter en mededader gingen er vervolgens, aldus ooggetuigen, vandoor op een motorfiets.-.

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

04-05-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics