Nickerie.Net, dinsdag 04 mei 2010


Nieuw Front gebrand op winnen zetels in Brokopondo

Brokopondo - Het Nieuw Front voor Democratie en Ontwikkeling wil bij de verkiezingen op 25 mei tenminste een zetel binnenhalen in Brokopondo. Gewerkt wordt aan twee zetels en als alle weggelopen NPS-ers naar huis terugkeren is het best mogelijk om alle drie zetels in het district in de wacht te slepen. “NPS na mama-bobi”, zei NPS-voorzitter Ronald Venetiaan zondag op een massameeting van het Nieuw Front te Brokopondo. Hij gaf aan dat de NPS de partij is waar Brokopondo traditiegetrouw op stemt.

Venetiaan hield de kiezers van het district voor dat Brokopondo de potentie heeft uit te groeien tot een van de voornaamste districten van het land. Een district dat niet alleen zichzelf maar ook de rest van Suriname tot ontwikkeling kan brengen. Hij vroeg de mensen te kijken naar wat in de afgelopen 10 jaar door het beleid van het Nieuw Front tot stand is gekomen en hoe ontwikkelingsmogelijkheden zijn geschapen voor de bewoners.

Venetiaan en Guno Castelen van de SPA, richtten een speciaal woord tot de jongeren van Brokopondo. Hen werd voorgehouden dat zij daadwerkelijk recht hebben om aan goudwinning te doen en dat daarvoor de juiste wegen bewandeld moeten worden en ook de methoden acceptabel moeten zijn. Venetiaan zei dat die ontwikkeling alleen goed afloopt wanneer er rust en vrede is in het district. Winston Jessurun benadrukte dit door te stellen dat ontwikkeling alleen mogelijk is wanneer sprake is van maatschappelijke en politieke rust en economische stabiliteit.

Het Nieuw Front heeft na de verkiezingen van 2000 geen zetels meer weten te behalen in Brokopondo. Bij de verkiezingen in 2005 ging een zetel naar de A-Combinatie, terwijl de NDP twee zetels wist te winnen. Castelen zei dat met het presenteren van de Nieuw Front-kandidaten er een periode van hard werken is aangebroken om de zetels binnen te krijgen. De drie DNA-kandidaten die door de combinatie zijn voorgedragen zijn, van de NPS Rashida Amoko en Aloysius Aside en van de SPA Saskia Jonas.

De massameeting van het Nieuw Front werd live uitgezonden via Apintie Televisie en Radio en was landelijk te volgen.

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / NSS

04-05-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics