Nickerie.Net, dinsdag 04 mei 2010


Pannenkoekenfestijn moet Zr. Dankerscentrum helpen aan geld

Nickerie - De flessenkoeler van het Zr. Dankercentrum geeft al geruime tijd problemen. Er zijn geen middelen om voor een nieuwe. Om aan geld te komen organiseerde het Zr. Dankerscentrum gistermiddag een pannenkoekenfestijn voor de markt van Nickerie. Het bestuur probeert door zelf initiatieven te ontplooien het hoofd boven water te houden. De Nederlandse stagiaires verbonden aan het centrum hebben voor de klant de pannenkoeken gebakken.

Manager Aziz Khodabaks van het Dankerscentrum vertelt dat de flessenkoeler al drie keren voor de maand is gerepareerd. “We hebben twee sponsoren benaderd, maar zonder enig resultaat. Van de overheid krijgen we nauwelijks wat. Daarom ondernemen we zelf initiatieven om inkomsten te generen voor het centrum”, aldus Khodabaks.

Glenn Tjon Tjauw Liem , voorzitter stichting voor gehandicapten van Nickerie, zegt dat er bewust voor pannenkoeken gekozen is. Hij vindt dat pannenkoeken niet alledaags zijn. Er is voor wat variatie gezorgd. De klant kon kiezen tussen zoete en zoute pannenkoeken. Zoete pannenkoeken met stroop, kaneelpoeder of poedersuiker, terwijl de zoute pannenkoeken met kaas of saucijzen bereid werden. Het bestuur is voornemens om het pannenkoeken festijn uit te breiden.

Naast pannenkoeken konden de klanten ook pindasoep kopen. Kok Radjoe Nauth zegt dat hij elke keer met een ander gerecht zal komen. Ook wil hij exclusieve gerechten aanbieden. Het eerste pannenkoekenfestijn is geslaagd. Het bestuur heeft veel meer verkocht dan was verwacht. In Nickerie vangt het Zr. Dankers Centrum ruim 40 kinderen doordeweeks op. Het gaat om kinderen met een verstandelijke beperking. Het centrum is vijf jaar oud en heeft zijn bestaansrecht bewezen.

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / NSS

04-05-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics