Nickerie.Net, dinsdag 04 mei 2010


President en vicepresident openen officieel Southdrainweg te Nickerie    

Geplaatst: 03/05/2010

Nickerie -  Ondanks de regens hebben president Ronald Venetiaan en vicepresident Ramdien Sardjoe samen met andere ministers en hoogwaardigheidsbekleders, afgelopen vrijdag de weg die leidt naar de Canawaima veerverbinding officieel geopend. Districtcommissaris Bhagwatpersad Shankar is blij om deelgenoot te zijn van een transformatieproces. Er is volgens Shankar lang getimmerd om een weg met meerwaarde te krijgen. Hij zei dat de weg goed onderhouden moet worden voor generaties. Hernandez Aragones, die de EU vertegenwoordigde, haalde aan dat dit een grote investering is geweest. DNA-lid Kowlessar Matai zei dat zij heel lang hebben moeten wachten voor dit moment, waar het nu meer dan ooit makkelijker is geworden om richting Guyana te reizen. Landbouwers/veehouders in deze streek kunnen nu makkelijker economische activiteiten ontplooien.

OW-minister Ganeshkoemar Kandhai gaf te kennen dat de Southdrainweg vaak voor tal van politieke en technisch discussies heeft gezorgd, maar het feit is nu wel dat de weg over haar hele lengte verhard is. Hij benadrukte dat met dit de bijdrage van Suriname duidelijk zichtbaar is in het geheel van het zogeheten Iersa-project, waarbij door presidenten van de landen beoogd wordt om middels wegomsluiting continenten met elkaar te verbinden. Plos-minister Ricardo van Ravenswaay zei dat dit een historische mijlpaal is omdat hiermee het laatste deel van de Oost-Westverbinding, die deel uitmaakt van het Iersa wegennetwerk, nu compleet verhard is. Hij gaf aan dat voor onderhoud van deze mooie weg noodzakelijke maatregelen moeten worden getroffen.

Vicepresident Ramdien Sardjoe prees de aannemer die ondanks de vele problemen en stagnaties de job goed heeft uitgevoerd. Sardjoe gaf aan hoe het plan voor deze weg was geboren en hoe zij steeds lobbywerk moesten verrichten met de EU om de financiering los te krijgen. Ook president Ronald Venetiaan wees op het vele voorwerk welke is gedaan. Volgens hem heeft dit wel zeker dertig jaren geduurd. Hij zei dat de weg alleen maar zal kunnen schitteren wanneer door de twee buurlanden op een levendige, vreedzame en op legale wijze gebruik wordt gemaakt van de weg. Het is een droom van de presidenten van Zuid- Amerika om een compleet wegennetwerk te hebben, waarvan een deel ook via Suriname loopt. Voor Nickerie in het bijzonder heeft de Southdrainweg enorme voordelen, zei het staatshoofd. De minister van OW en Plos tekenden het overdrachtsprotocol.

Danny Jibodh
 

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

04-05-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics