Nickerie.Net, zaterdag 15 mei 2010


Dokter Matai: “Zoveel mogelijk Surinaamse specialisten in SZN”

Geplaatst: 06/05/2010

Nickerie -  VHP DNA-lijsttrekker Kowlessar Matai vindt dat Nickerie niet ontevreden mag zijn. Volgens Matai is er in de afgelopen periode enorm veel gewerkt aan stroomvoorziening en infrastructuur en zijn enorme investeringen gepleegd in de landbouwsector. Op het gebied van de gezondheidszorg zegt de arts dat ook gewerkt is en er nog meer op planning staat. Zo heeft Matai aangekaart dat ernaar wordt gestreefd om zoveel als mogelijk Surinaamse specialisten te hebben in het Dr.Lachmipersad Mungra Ziekenhuis. Hij zegt dat er grote behoefte is aan een algemeen arts te Henarpolder. Te Wageningen is er naar zeggen van Matai ook behoefte aan nog een arts.

Matai zegt dat hij bezig is om te kijken dat er een permanente ambulance komt voor de Westelijke polder. Er zijn gesprekken gaande met de RGD-leiding hieromtrent. Hij heeft ook aangegeven dat er een gezondheidscomplex komt op Margarethenburg waarin verschillende afdelingen van gezondheid ondergebracht zullen worden. Nagegaan wordt of ook de poli van Nieuw Nickerie moet worden uitgebreid en of het wel op locatie blijft of moet worden verplaatst. Hier is er geen ruimte om te doen aan uitbreidingen.

De parlementariër die momenteel dagelijks op het veld bezig is met huis aan huis campagnevoering zegt dat er behoefte is te Gemaalweg voor een hulppoli en deze later uit te bouwen tot een volwaardige polikliniek. Voorts heeft Matai uit de doeken gedaan dat de RGD mogelijkheden bekijkt om haar labfaciliteiten ergens in Nickerie op te zetten waar er meersoortige medische testen kunnen worden uitgevoerd. Momenteel is het beperkt tot het bepalen van het suikergehalte.


Danny Jibodh

Bron / Copyright:

Nickerie.Net /Dagblad Suriname

15-05-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics