Nickerie.Net, zaterdag 15 mei 2010


SZN zet verpleegkundigen van het jaar in de bloemetjes
 
12 May, 21:05
 Het dokter L. Mungra Streek Ziekenhuis Nickerie (SZN) huldigt twee verpleegkundigen tot verplegers van het jaar. Vietrie Kasanwirjo (links) is verpleegkundige en Shandra Sampat ziekenverzorgende van het jaar voor het SZN. Ze zijn vandaag op ‘Dag der Verpleging’ in de bloemetjes gezet.

313aa651deedb8f393aa2c9ef1badb66.jpgBeide dames zijn ontroerd door deze huldiging. “We weten dat we ons werk naar behoren uitvoeren en het werk met liefde doen, daarom zijn we zo blij met deze waardering. Bij ons staat de patiënt centraal”, aldus Sampat. Ze werkt samen met Kasanwirjo al 18 jaren in het SZN. Beide dames hebben zich blijven scholen en zijn daardoor gegroeid in hun werk. Kasanwirjo zit op de kinderafdeling en Sampat werkt in de verloskamer. Beiden kregen een enveloppe en een oorkonde mee naar huis.

Ruben Sedoo, waarnemend medisch directeur van het SZN, zegt dat er gestreefd wordt om het liefdevolle werk Florence Nightingale voort te zetten. Hij benadrukt dat liefde centraal staat. Liefde voor het werk, liefde voor de patiënten en liefde voor elkaar. Er waren drie ziekenverzorgenden en vier verpleegkundigen voorgedragen, waaruit Sampat en Kasanwirjo uitgekozen werden. Sedoo merkt op dat er normaliter elk eind van het jaar twee personen uitgeroepen werden tot verplegers van het jaar. Vanaf nu is er gemeend om dit jaarlijks op de Dag der Verpleging te doen.

Directeur Ravin Changoer zegt dat er een commissie was ingesteld die de verplegers moest volgen. Daarnaast moest elke afdeling één persoon voordragen. Bij de benoeming is er gelet op het aantal verzuimdagen van de personen, liefde voor het werk en voor de patiënten, stressbestendigheid en vriendelijkheid, nascholing en inzet. Changoer zegt dat de twee dames nu een zware taak te vervullen hebben. Ze dienen nu als voorbeeldfiguur en moeten ook anderen, die het minder goed doen, stimuleren. De directeur is tevreden over het verplegend personeel. “De meeste mensen voeren hun taken naar behoren uit. Een klein gedeelte moet beter aangespoord worden. Daarom proberen we ze te motiveren”, aldus Changoer.

Ook andere personeelsleden die zich verder geschoold hebben, werden in de bloemetjes gezet.

 

Bron / Copyright:

Nickerie.Net /NSS

15-05-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics