Nickerie.Net, dinsdag 18 mei 2010


Wakaypompen van levensbelang voor de landbouwsector

Nickerie - De Wakay pompen zijn van levensbelang voor de landbouwsector. Dit pompstation regelt het irrigatiewater, maar is dringend aan reparatie toe. De werkzaamheden om het pompgemaal grondig te repareren zijn begonnen. Na de werkzaamheden zal de landbouwsector optimaal van irrigatiewater voorzien kunnen worden. Dit project wordt door de Nederlandse Bosman Watermanagement International B.V. en Suriname Contracting Group N.V. uitgevoerd. De renovatiewerkzaamheden nemen een jaar in beslag. Het project is geraamd op Euro 309.000.

Bosman Watermanagement is belast met de revisie van de pompen en kleppen. De Suriname Contracting Group houdt zich bezig met de bouwkundige en elektrische werkzaamheden. Pasman Motoren en Aggregaten C.V. zorgt voor de revisie van de dieselmotoren. Het ceremoniële startsein werd gegeven door de ministers Ivan Fernald (Defensie) en Ricardo van Ravenswaay (Planning en Ontwikkelingsamenwerking). De manschappen van het Nationaal Leger zullen gebruik maken van een nieuwe woning die gebouwd is op het terrein. Fernald zei dat de landbouwers binnenkort over voldoende irrigatiewater kunnen beschikken. Daarnaast moeten de manschappen van het leger, die daar gestationeerd worden, ook toegang hebben tot veilig en gezond drinkwater. Dit probleem wordt binnenkort aangepakt.

Van Ravenswaay vertelde dat het geld voor dit project afkomstig is uit het Europese Ontwikkelings Fonds. De Europese Commissie is bereid om de rijstsector in Suriname en Guyana te ondersteunen. “Het hart van de landbouwer zit in de rijstteelt en daarvoor is irrigatiewater onmisbaar”, aldus Van Ravenswaay. Hij benadrukte dat de militairen hier gestationeerd zijn omdat zij de kostbare objecten moeten bewaken.

De directeur van Bosman Watermanagement, Bart Janbrans, zei dat hij dit project als een grote uitdaging ziet. “Het is een project met een grote omvang en wij mogen dit in Suriname uitvoeren”, zegt Janbrans. Parlementariër Carmelita Ferreira benadrukte dat de landbouwers en hun organisaties niet mogen vergeten dat het om een grote investering gaat. “Uiteindelijk hebben straks alle landbouwers profijt van deze investering. Ik hoop dat de negatieve berichtgevingen vanuit de andere hoeken hiermee tot het verleden behoren”, aldus de parlementariër. Ze wees erop dat de overheid veel heeft geïnvesteerd in de landbouwsector, zodat deze verder tot ontwikkeling gebracht kan worden.

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / NSS

17-05-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics