Nickerie.Net, dinsdag 18 mei 2010


Oud DC Hardeo Ramdhin: Stem in Paramaribo op dokter D. Sharman (Nieuw Front no. 17)
Geplaatst: 18/05/2010

Paramaribo -  De VHP heeft vier kandidaten op de lijst van het Nieuw Front. Om niemand tekort te doen hebben wij gezien dat de VHP twee sterke VHP-kandidaten op de lijst in Paramaribo heeft. Deze twee sterke kandidaten zijn de heren, mr.G.Kandhai (de huidige minister van Openbare Werken & Verkeer) en de arts D. Sharman (op no. 17 in Paramaribo). Het is altijd een traditie geweest in Paramaribo dat de frontleiders beginnende bij de NPS, de VHP, de PL en de SPA de lijstaanvoerders worden. De kiezers werden ook gevraagd op de frontleiders te stemmen. De heer Somohardjo gaat weg en zijn plaats wordt ingenomen door drs.W. Jessurun. De heer Jessurun heeft de vijfde plaats in Paramaribo. In politieke termen zou men zeggen: “hij heeft een contante zetel gehad”. De VHP is heel sterk in Paramaribo benadeeld. De VHP heeft altijd in Paramaribo de tweede en de zesde positie gehad. De heer Somohardjo is vertrokken uit het Nieuw Front en de tweede plaats van de VHP wordt nu van de zesde naar de zevende positie verschoven. Geen nood, in de politiek moet men niet hebzuchtig zijn. Om de eenheid te bewaren en het streven naar grotere doelen, moeten wij bereid zijn politieke offers te brengen. Als de ‘politieke buit’ of beter gezegd, het politieke succes eenmaal binnen is, hebben alle partijen daar voordeel aan.

De code doorbroken
Wat merken wij de afgelopen dagen in Paramaribo? DA-91 propageert (op een zeer subtiele manier via grote borden) nu in Paramaribo om op de huidige minister Ricardo van Raavenswaay (op no. 14) te stemmen. Deze partij wil de heer Raavenswaay via voorkeur binnenbrengen. Het mag, maar daarmee is de traditie, de code, de afspraak die men eerder had gemaakt, doorbroken. Ik moet wel erbij vermelden dat de voorzitter van de VHP op alle vergaderingen in Paramaribo, de VHP’ers oproept om op de heer G.Kandhai te stemmen. De heer Sardjoe houdt zich wel aan de code (traditie). De heer Ramdien Sardjoe is tegenover de andere partners van het Nieuw Front heel correct, maar DA-91 wil een strategie toepassen om twee zetels binnen te halen. Grote borden langs de wegen worden geplaatst om de kiezers te bewegen om op R. Ravenswaay te stemmen.

De Nickeriaan dr. Dew Sharman, Lijst 5 no. 17 in Paramaribo

Nu de code doorbroken is, roep ik alle VHP’ers en sympathisanten op om op dokter Sharman (no. 17) te stemmen. Wij moeten proberen om dokter Sharman net als Ravenswaay, via voorkeursstemmen binnen te halen. Komt de heer Sharman binnen, dan heeft de VHP de twee sterke kandidaten in het parlement. Onlangs hoorde ik ook dat de meneer de vrouwelijke kiezers in Paramaribo heeft opgeroepen op no. 9 in Paramaribo te stemmen. Op zichzelf vind ik dit een prachtig idee, want sterke kandidaten horen in het parlement.

Partijdiscipline zal niet gelden
Op het politieke veld (vooral op de wijkvergaderingen) heb ik gemerkt dat de VHP-kiezers veel bewuster zijn geworden dan voorheen. Onderling praten zij ook over de kwaliteit, de betrouwbaarheid, de integriteit en moraal en ethiek van de kandidaten. Mensen die gerotzooid hebben (vooral met grondzaken) moeten bij deze verkiezingen afgestraft worden. Alle kiezers in Suriname, ongeacht de politieke kleur, moeten de juiste personen kiezen; die hebben wij in alle politieke partijen. Mensen die schreeuwen en ons willen isoleren, moeten politiek afgestraft worden. Mensen die een strafblad en een laag moraal hebben, moeten ook gestraft worden. Mensen die hun maatschappelijke posities gebruiken en gronden via stichtingen afpakken, moeten ook afgestraft worden. Mensen die een strafblad hebben of met de justitie in aanraking zijn gekomen, moeten ook afgestraft worden. Maak een goede keus op 25 mei 2010 en laten wij beschaafde, eerlijke, integere en capabele Surinamers in het parlement brengen. Dit land moeten wij niet overdragen aan grappenmakers en clowns. De wereldontwikkeling gaat in een versneld tempo. Singapore, een klein eiland in Zuidoost Azië met een oppervlakte van 697 km˛, was ook een kolonie van Engeland. Kijk nu hoe ver dit land is gekomen. Toen India in 1947 onafhankelijkheid kreeg, hadden de burgers niet eens te eten. Dankzij de Groene Revolutie, produceert India (2006) 136.000.000 ton rijst per jaar. Zij kan haar burgers voeden en een deel wordt ook geëxporteerd. De basmatirijst wordt overal in de wereld geconsumeerd, ook in Suriname. Wij moeten volksvertegenwoordigers kiezen die visie hebben en bereid zijn de mondiale ontwikkelingen op de voet te volgen. Welvaart en welzijn bereiken we niet door te praten, maar door hard te werken.

Hardeo Ramadhin

N.Net info: Dokter Dew Sharman is geboren te Paradijs in Nickerie. Na zijn Mulo opleiding aan de Schneider Howardschool vervolgde hij zijn opleiding vanuit het Zaailand Internaat in Paramaribo en studeerde uiteindelijk af als arts. Sindsdien is hij werkzaam in Paramaribo. Naast zijn beroep als huisarts is hij al jaren actief in verschillende culturele en religieuze organisaties. Dew Sharman laat zich inspireren en leiden door de Veda's, dat was ook zijn motivatie om de politieke arena te betreden. "Hands that serve are holier than words that pray", de Veda's schrijven ons voor dat het je morele plicht om te participeren en je eigen lot te schrijven, dat kan alleen door je stem te laten horen. Dokter Sharman doet dit door zich in te zetten voor de hele Surinaamse gemeenschap.

Interview met dr. D. Sharman in Ohm uitzending  van 23 mei 2010, 15.30- 16.00 uur (herhaling 29 mei 2010  11.25 - 11.55 uur Nederland 2) .

In district Nickerie geeft de VHP leiding stemadvies om op Lekhram Soerdjan (Msc.) te stemmen.

 

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / DBS

18-05-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics