Nickerie.Net, dinsdag 18 mei 2010


SPWE traint kaderpersoneel in Nickerie

De Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE) heeft afgelopen weekend op drie verschillende locaties in het district Nickerie trainingen verzorgd. Het ging om trainingen klantvriendelijkheid, financieel beheer en magazijn en voorraadbeheer. SPWE valt onder het Ministerie van Arbeid, Technologische Ontwikkeling en Milieu(ATM).Onder de deelnemers bevonden zich startende ondernemers, mensen uit het bedrijfsleven en ambtenaren.

De training klantvriendelijkheid werd verzorgd op aanvraag van Fernandes N.V.. De deelnemers hebben de training met een certificaat afgesloten. De twee andere kadertrainingen worden komend weekend afgesloten met een presentatie en een schriftelijke toets.

Naushad Katwaroo, consulent en coördinator SPWE, heeft gemerkt dat de Nickerianen zich steeds bewuster worden van de voordelen van deze trainingen. Volgens Katwaroo willen steeds meer mensen hogerop en zijn ze bereid in zichzelf te investeren. Hij gaf aan dat het om een grote groep gaat en dat er nog een aantal personen op de wachtlijst staan. Katwaroo zegt dat er na de verkiezingen nieuwe trainingen in het district op het programma staan omdat het animo zo groot is.

Katwaroo noemt de interactie van de deelnemers erg goed. Hij vindt dat SPWE de deelnemers steeds bij het proces betrekt. Ook wordt er aan rollenspel gedaan om het theoretisch gedeelte te toetsen. Enkele bedrijven en instanties die personeelsleden afvaardigden zijn: Fernandes, Self Reliance, Adron, EBS, Rijstfabrieken Manglie, het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting en Justitie en Politie.

(Wanita Ramnath)

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / NSS

17-05-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics