Nickerie.Net, maandag 24 mei 2010


NF slot massameeting grote mobilisatie tegen NDP

Paramaribo - De slotmassameeting van het Nieuw Front, zondagavond in Grun Dyari, was een grote mobilisatie tegen een eventuele overwinning van de Nationale Democratische Partij (NDP). De Frontleiders en dna-kandidaten hebben hun best gedaan om het Surinaamse volk ervan te overtuigen dat stemmen voor de NDP, betekent een slechte toekomst tegemoet gaan. “Met wat we met z’n allen te verduren hebben gehad, kan geen enkele Surinamer het maken, om zijn steun te geven aan de partij van de man die verantwoordelijk is voor al die ellende”, was een van de meest duidelijke uitspraken van NPS-voorzitter Ronald Venetiaan die de naam van Desi Bouterse, voorzitter van de NDP, niet in de mond wilde nemen.

Voorzitters van Front partners 2010: G. Castelen, R. Venetiaan, R. Sardjoe en A.Jessurun (Fotografie Akhiel Mahabier)

VHP-voorzitter Ramdien Sardjoe zei dat de jongeren de verantwoordelijke taak op zich hebben, datgene wat het Nieuw Front in de afgelopen jaren tot stand heeft gebracht, voort te zetten. “Zij moeten overnemen en de idealen van de Nieuw Front partijen voortzetten”. Sardjoe vroeg elke Surinamer in de achteruitkijkspiegel te kijken en zich op 25 mei te laten leiden door het geweten. Ricardo van Ravenswaay, ondervoorzitter en kandidaat DA’91, hield een vurig pleidooi tegen de partijen in de Mega Combinatie. Hij merkte op dat een partij zonder achteruitkijkspiegel zal worden afgewezen op 25 mei. “Geen enkele auto zonder achteruitkijkspiegel wordt goedgekeurd”. Volgens hem staat het Nieuw Front, in tegenstelling tot de NDP, met beide benen op de grond. “Luchtkastelen bouwen is mooi, maar daarin kun je niet wonen en praatjes vullen geen gaatjes”, betoogde hij.

Guno Castelen, voorzitter van de Surinaamse Partij van de Arbeid (SPA) hield de mensenmassa voor dat de beste leiders voor het land, die van het Nieuw Front zijn. “De leiders hier hebben respect voor vrijheden, de media en willen werken met alle andere maatschappelijke groepen in het land, zoals de vakbeweging en het bedrijfsleven. We hebben u niet alleen op 25 mei nodig maar ook daarna”, zei de SPA-voorman. “Als u vindt dat er een toekomst moet zijn voor jongere in dit land laat mij u horen”.

Winston Jessurun, voorzitter van DA-91, vermoedt dat bij de opiniepeiling van de Stichting Wetenschappelijke Informatie een rekenfout is gemaakt. Dit zei hij naar aanleiding van de enorme massa die op de slotmassameeting aanwezig was. Ook dit keer hield hij de aanwezigen voor dat de afgelopen vijf jaar er niets fout was aan de koers van de Amerikaanse dollar. “Het moment dat de verkiezingen in zicht waren, voor en na de peilingen, is de koers gaan stijgen”, zei Jessurun. Volgens hem wordt nationaal en internationaal gevreesd dat een NDP-regering aan de macht zal komen. De DA’91-voorman kan het zich overigens niet voorstellen dat Surinamers kiezen om een door Interpol gezochte crimineel (Bouterse) aan de macht te helpen. Hij vindt dat er een wet moet komen die het verbiedt dat criminelen en moordenaars in het machtscentrum komen.

“We hebben duidelijke redenen het Nieuw Front aan het Surinaamse volk te presenteren”, zei Venetiaan. Met cijfers gaf hij aan dat vanaf 2000 de economie een positieve groei vertoont. Aan het eind van de massameeting meende Venetiaan de Surinamers uit een illusie te halen. “Als het Surinaamse volk in de illusie leeft dat de NDP in staat is anders te doen dan wat zij al heeft bewezen, moet maar gekeken worden naar de figuren van deze partij op massameeetings, op de radio en televisie. Met dezelfde laken zal de tafel gedekt worden”, zei Venetiaan.

(Wilfred Leeuwin)

Bron / Copyright:

Nickerie.Net /NSS

24-05-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics