Nickerie.Net, zondag 23 mei 2010


Venetiaan waarschuwt voor NDP-regering

“U weet hoe een golfbeweging zich ontwikkelt? Het gaat omhoog en omlaag. Nieuw Front-regering betekent ontwikkeling omhoog en een NDP regering is ontwikkeling omlaag. Nieuw Front is ontwikkeling omhoog, NDP is opnieuw omlaag. Nickerie, de toekomst van Suriname is in uw handen. Na 2000 hebben we een ontwikkeling omhoog gekregen”. Dit zei de voorzitter van de Nationale Partij Suriname (NPS), Ronald Venetiaan, vrijdagavond op de slotmassameeting in Nickerie. Doorgaans noemde Venetiaan de naam van de Nationale Democratische Partij niet. Maar in Nickerie opende hij een frontale aanval op de NDP.

President Ronald Venetiaan (Fotografie Akhiel Mahabier)

Ook VHP-voorzitter Ramdien Sardjoe, Guno Castelen (SPA) en Winston Jessurun (DA’91) vinden dat de gevolgen desastreus zullen zijn als de Mega Combinatie in de regering komt. Volgens Sardjoe gaat het dan bergafwaarts gaan met de rijstsector, de rechtsstaat, de veiligheid. Sardjoe merkte op dat vanaf het moment dat Jules Wijdenbosch in 1996 president werd, het niet goed is gegaan met de economie. “Die president wist niet om te gaan met geld. Stelt u het belang van Suriname op de eerste plaats en stem op Nieuw Front”, aldus Sardjoe. Hij beloofde de Nickerianen dat de Nickerierivier 12 kilometer gebaggerd zal worden. Hierdoor zullen grote schepen de haven kunnen aandoen, waardoor rijst en bacoven op de haven van het district ingeladen kan worden.

De kandidaten van Nickerie rekenen op de steun van de bevolking. Carmelita Ferreira was kort en krachtig. Ze riep de kiezers op om het Nieuw Front genoeg zetels te geven om de regering te kunnen vormen. Lekhram Soerdjan legde uit dat 1 SRD de waarde heeft van 1 kilo zaaizaad. Aan de huisvrouwen zei hij dat 2.5 broden gekocht kan worden met een SRD. De studenten weten dat ze met de munt op school brood kunnen kopen. Als de Mega Combinatie weer aan het bewind komt, zal de Surinaamse munt volgens Soerdjan weer niks waard zijn. Castelen benadrukte dat “verandering geen verbetering betekent”. Hij merkte op dat de ontwikkeling voortgezet moet worden. Suriname moet niet terugvallen naar een situatie waarbij de productiestructuren kapot gaan, waardoor arbeidsplaatsen verloren gaan. “We moeten niet gokken met de ontwikkeling van het land. De zetels van Nickerie mogen niet in verkeerde handen terechtkomen. Er mogen geen kansen genomen worden met de toekomst van het land”, betoogde Castelen.

Jessurun zei dat voor de US dollar SRD 3.40 neergeteld wordt nu. Hij heeft een verklaring voor deze stijging. “Dit is een voorproefje van wat er zal gebeuren als er een andere regering komt dan het Nieuw Front. Er is geen vertrouwen in zo een regering, daarom gaat de koers omhoog”. Jessurun benadrukte dat de opiniepeiling in drie districten uitwees dat Mega Combinatie voorstaat. Daarom is het meteen onrustig geworden en de koers gaat dan omhoog. Hij vroeg zijn gehoor om massaal te stemmen op het Nieuw Front, waardoor de ontwikkeling van het land veilig wordt gesteld.

Bron / Copyright:

Nickerie.Net /NSS

23-05-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics