Nickerie.Net, maandag 24 mei 2010


Kruisland ontmaskert Bouterse over speculatie met grond

Paramaribo - Arnold Kruisland, secretaris van het congres van de NPS, beschikt langer dan een maand over documenten waaruit blijkt dat NDP-voorzitter Desi Bouterse gespeculeerd heeft met grond. De politicus kreeg in november 1998, toen Errol Alibux minister van Natuurlijke Hulpbronnen was, 1.1710 ha terrein aan de Jozef Israëlstraat. Dit terrein was bestemd voor ‘opslag en verkoop van bouwmaterialen voor een periode van 40 jaar’. Twee jaar geleden verkocht Bouterse het terrein voor US$ 130.000 aan een zakenman. Op verzoek van de eerste koper, verkocht Bouterse het terrein door aan een bedrijf voor Euro 110.000.

“Dit is pure speculatie met grond. Hij heeft het terrein gekregen van de staat en maakt er een heleboel geld op”, zegt Kruisland aan Starnieuws. “Hij heeft zich verrijkt hiermee en heeft het terrein dat hij van de staat kreeg, oneigenlijk gebruikt”, zegt Kruisland. Bouterse zei zaterdag in ’90 seconden’, het opbelprogramma van Radio 10 en in Bakana Tori Origineel van Skyradio dat het bericht in Times of Suriname van vrijdag niet op waarheid berust. De NPS beschikt over de documenten en heeft deze aan verschillende journalisten gegeven. “Wij hebben het gedaan omdat wij willen dat het publiek weet met welke mensen we te maken hebben”, zegt Kruisland.

Bouterse zei op de radio dat hij het terrein gekocht heeft van ‘barbier Robby’. “U begrijpt dat het een tijd is van vuilsmijterij. Ik wil met de schrijver van het bericht morgen in de studio praten, hij moet zijn onderzoek beter gaan doen, want het is niet waar”, aldus Bouterse. Hij legde uit dat hij een terrein van 1.5 ha gekocht heeft bij ‘barbier Robby’. Na zijn dood heeft de familie ontdekt dat 400 meter te veel was verkocht. Bouterse zegt dat hij toen het stuk teruggegeven heeft aan de familie. Hij ontkende gespeculeerd te hebben met het terrein.

Voorzitter van DA’91, Winston Jessurun leest het document voor (Fotografie Akhiel Mahabier)Voorzitter van DA’91, Winston Jessurun leest het document voor (Fotografie Akhiel Mahabier)

De voorzitter van DA’91, Winston Jessurun, vroeg tijdens een massameeting vrijdagavond in Nickerie en zaterdagavond in Wanica de aandacht van het publiek over deze transactie. “De voorzitter van de NDP verklaart doodleuk dat hij de grond heeft gekocht bij barbier Robby. Wij worden bedrogen en voor de gek gehouden door leugenaars. Er worden dezelfde leugens verteld als in de donkere jaren tachtig. Toen zei hij dat 15 mensen op de vlucht zijn doodgeschoten. En wij als volk moesten het daarmee doen. De vos verliest zijn haren maar zijn streken niet”, aldus Jessurun zaterdagavond op de massameeting in Wanica.

Jessurun zei dat als hij de opiniepeilingen moet geloven, dan willen mensen kiezen voor de mensen die al een paar keer weggejaagd zijn. De DA’91 voorzitter vindt dat Bouterse is ontmaskerd. “Hij heeft gewoon zitten liegen op de radio. Hij heeft wel met grond gespeculeerd”, betoogde Jessurun.

Bron / Copyright:

Nickerie.Net /NSS

24-05-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics