Nickerie.Net, maandag 24 mei 2010


Rick van Ravenswaay: ‘Praatjes vullen geen gaatjes’  

Geplaatst: 24/05/2010

Paramaribo - ‘Praatjes vullen geen gaatjes. Luchtkastelen bouwen, is mooi maar in luchtkastelen kan je niet wonen’, aldus woorden van de DA’91-kandidaat Rick van Ravenswaay gisteravond tijdens de slot-massameeting van het Nieuw Front te Grun Djari. De massameeting werd bezocht door duizenden partijleden en sympathisanten van de NPS, VHP, SPA en DA’91. Opmerkelijk was de aanwezigheid van een delegatie van de Abop, de Seeka en de BEP. Middels zijn woorden trachtte Van Ravenswaay het volk uit te leggen dat mooie praatjes houden, zoals de overige combinaties het doen, heel makkelijk is. Maar het waarmaken van deze zaken, is punt twee. ‘Iedereen kan op het podium komen om de mooiste dingen te vertellen. De regering moet in staat zijn om de belangrijkste zaken te realiseren zoals economische stabiliteit, rechtsspraak, democratie, voldoende energie en water.’ Het Nieuw Front heeft dit de afgelopen 5 jaren wel bewezen. ‘Wij van Nieuw Front staan met beide benen op de grond. We bieden garantie en waarborg dat iedere Surinamer elke avond met een gerust hart naar bed gaat, in vrede kan slapen om de volgende dag weer te kunnen arbeiden.’

DA’91-kandidaat Rick van RavenswaayDA’91-kandidaat Rick van Ravenswaay

Rick van Ravenswaay pleit ervoor een integer persoon als president van de Centrale Bank te willen. ‘Wij willen geen kleptomaan.’ Ook wil het Nieuw Front een minister van Financiën die een goed economisch beleid voert. ‘En we willen presenteren, een president die de vader is des vaderlands, een man met respect en niet iemand die gezocht wordt in de internationale wereld. Vele mensen in de wereld hunkeren ernaar om hun leiders te kunnen kiezen. Het is een burgerplicht, kom met beide benen op de grond, blijf niet zweven’, sprak hij bemoedigend tot de zwevende kiezers om hun stem uit te brengen op de Frontregering. Van Ravenswaay herinnerde de aanhangers weer aan de ‘achteruitkijkspiegel’ die van groot belang is in het leven. Hij somde enkele doelstellingen van de combinatie voor de komende periode, namelijk het aanleggen van een tweede Oost-Westverbinding, een wegverbinding tussen Apoera-Washabo en Nieuw Nickerie. Een groot areaal voor de agrarische sector komt middels deze ontwikkeling beschikbaar.

SPA-kandidaat Loyd Read vergeleek het land met een kapotte wagen 12 jaren geleden. Een wagen die de rit niet had afgemaakt en die niet eens onderhouden was. De nieuwe chauffeur die de wagen overnam, heeft eerst gezorgd dat de wagen motorisch goed draaide en heeft daarna de schulden afgelost. ‘A wagi rij so switie dat sma ab a behoefte foe sribie in a wagi.’ Indien iemand daadwerkelijk van zijn of haar land houdt, rest die persoon geen keus dan te stemmen op het Nieuw Front. Deze combinatie biedt perspectieven waar menigeen zich veilig en geborgen voelt en geen uitzichtloze toekomst tegemoet zal gaan, stelde Read.

NPS-kandidaat Ruth Wijdenbosch daagde uit een peiling te houden op die avond. Ze heeft een aantal zwevende kiezers kunnen overhalen om op het Nieuw Front te stemmen. Deze hebben haar verteld problemen te hebben met het huisvesting- en gronduitgiftebeleid, op grond waarvan ze politiek ‘zweefden.’ Wijdenbosch gaf aan dat het de combinatie niet gelukt is alles te realiseren. Het is van belang dat er sprake is van continuďteit van het goed beleid, dat de afgelopen 5 jaren is gevoerd door het Nieuw Front. Op deze massameeting werden de zwevende kiezers door de verschillende sprekers opgeroepen hun stem uit te brengen op de Front- regering.

Asha Bhagwat

Bron:

Nickerie.Net /Dagblad Suriname

24-05-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics