Nickerie.Net, woensdag 26 mei 2010


Prognose zetelverdeling Verenigde Volks Vergadering

Op basis van de voorlopige verkiezingsuitslag voor de Nationale Assemblee geeft Robert Ameerali namens de organisatie 25 mei.com een eerste prognose voor de bezetting in de Verenigde Volks Vergadering (VVV). De uitslagen van de ressortsverkiezingen zijn weliswaar nog niet bekend maar Ameerali durft wel alvast een voorspelling aan: “We nemen de uitgebrachte stemmen van de DNA op ressortsniveau als uitgangspunt. De praktijk wijst uit dat de verschillen marginaal zijn”, aldus Ameerali.

De vijf partijen of partijcombinaties (Mega Combinatie, Nieuw Front, Volks Alliantie, A-Combinatie en DOE) die straks naar alle waarschijnlijkheid in het parlement zijn vertegenwoordigd, mogen deze zomer verschillende volksvertegenwoordigers op DNA-, RR- en DR-niveau afvaardigen naar de VVV. Die vergadering is van groot belang mocht De Nationale Assemblee er niet in slagen een president te kiezen. Met de huidige zetelverdeling in het parlement ziet het er niet naar uit dat de vereiste tweederde meerderheid in DNA voor een nieuwe president wordt gehaald. De presidentsverkiezing vindt vervolgens plaats in de VVV.

De prognose volgens voorlopige aannames geeft de volgende verdeling te zien: de Mega Combinatie krijgt in totaal 567 gekozen volksvertegenwoordigers in de VVV. Het Nieuw Front telt vooralsnog 170 afgevaardigden tegen 21 voor de Volks Alliantie, 150 voor A-Combinatie en 12 voor DOE.

Volgens Ameerali levert de verkiezing van de president in de VVV geen problemen op. De Mega Combinatie beschikt immers over een ruime meerderheid. Lastiger wordt het om de voorzitter van de DNA te kiezen: “Daar is een meerderheid van minstens 26 van de 51 stemmen voor nodig en met de huidige zetelverdeling is dat geen uitgemaakte zaak.”

Bron:

Nickerie.Net / NSS

26-05-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics