Nickerie.Net, zaterdag 29 mei 2010


Soerdjan haalt meeste stemmen in Nickerie + volledig overzicht

Uit de voorlopige uitslagen blijkt dat Lekhram Soerdjan van het Nieuw Front (VHP) de meeste stemmen heeft behaald in Nickerie. De VHP heeft haar achterban gevraagd om op Soerdjan te stemmen. Dit is ook haast gedisciplineerd uitgevoerd. Soerdjan kreeg 2755 stemmen. Dit zijn voorlopige cijfers die Starnieuws kreeg van www.comité25mei.com.

Lekhram Soerdjan Msc.

Het stemadvies is ten koste gegaan van Kries Matai, die lijsttrekker was. De VHP had gedacht om twee zetels binnen te halen in Nickerie waardoor Matai en Soerdjan gekozen zouden worden. Aangezien het Nieuw Front slechts 1 zetel haalde in Nickerie is Soerdjan op basis van voorkeur binnen gekomen. Hij had de meeste stemmen.

Prem Lachman van Nieuw Suriname op de lijst van Mega Combinatie, heeft ook goed gescoord. Hij kreeg 2235 stemmen. Nieuw Suriname heeft in Nickerie massaal gestemd op Lachman. Hij kon met deze score de derde zetel van het district op zijn naam schrijven. De eerste zetel van Nickerie ging naar de lijsttrekker van de Mega Combinatie, Rashied Doekhie.

Niemand van de MC werd op basis van voorkeur gekozen. Doekhie had de Nickerianen gevraagd om op Erwin Abel te stemmen, die op de vierde plaats gekandideerd was. Abel kreeg 2210 stemmen. Dit aantal was niet genoeg om op basis van voorkeur binnen te komen. De grote verdeeldheid binnen de MC in Nickerie heeft in het nadeel gewerkt van Abel. Harriete Ramdien kreeg slechts 1569 stemmen. Lachman, Doekhie en Abel kregen meer stemmen dan Ramdien.

Carmelita Ferreira (Nieuw Front/NPS) is in vergelijking met de twee vorige verkiezingen behoorlijk achteruit gegaan. In 2000 had Ferreira 1404 stemmen en bij de vorige verkiezingen had ze 2.084. Tijdens de afgelopen verkiezingen kreeg ze 1197 stemmen. Ze is behoorlijk achteruit gegaan. Ferreira was op de tweede plaats gekandideerd. Aangezien Nieuw Front 1 zetel wist te veroveren, ging deze naar Soerdjan, die de meeste stemmen heeft behaald.

De vierde zetel ging naar Refano Wongsoredjo (MC/KTPI) die 910 stemmen behaalde en de Soetimin Marsidih van Volks Alliantie wist met 1592 de vijfde zetel van Nickerie op zijn naam te schrijven. Volks Alliantie kreeg in Nickerie 2835 stemmen. Soedeschand Jairam, voorzitter van de PVF, verloor zijn zetel, die hij twee termijnen wist te behouden. Hij kreeg 772 stemmen. De BVD/PVF combinatie kreeg 1127 stemmen, niet genoeg voor een zetel.

Hieronder het volledige overzicht

Bron:

Nickerie.Net / NSS

28-05-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics