Nickerie.Net, vrijdag 04 juni 2010


Lotuskanaal verandert gedeeltelijk in parkeerplaats

Nickerie - Het Oost- en Westkanaal in Nickerie siert de straat met de lotusbloemen die weelderig bloeien en de stad een lieflijk aanblik geven. De laatste tijd is dit beeld veranderd, want het onkruid heeft terrein gewonnen. Het voorste gedeelte van het zoetwaterkanaal, nabij de markt, is nu gedempt. Dit gedeelte zal als parkeerplaatsplaats dienen. In de rest van de Kanaalstraat zullen de lotusbloemen blijven en goed verzorgd worden.

Districtscommissaris Bhagwathpersad Shankar zegt dat Nickerie een toeristisch trekpleister wordt. Veel toeristen bezoeken de markt en brengen een deel van de dag door op het Brassaplein. Shankar merkt op dat een goede parkeerplaats belangrijk is. Vooral op de zaterdag wordt de markt druk bezocht en de marktbezoekers kunnen hun auto’s niet parkeren.

Nickerie denkt aan betaald parkeren. Met die opbrengsten kan de parkeerplaats onderhouden worden. “Een parkeerplaats hebben is niet alles. Het onderhouden ervan en duurzaamheid garanderen, is een must”, aldus Shankar.

Beto Sarmanand noemt het opzetten van een parkeerplaats triest. “Iedereen bewonderde de lotusbloemen aan de Kanaalstraat. Dat was een historisch element. Nu wordt het mooiste gedeelte gedempt, omdat de kanalen bevuild waren met troep. De mooie bloemen verwelkten, want er was geen onderhoud. We gooien een stukje geschiedenis weg voor een parkeerplaats”, aldus Sarmanand. Hij merkt op dat de Kanaalstraat met de mooie palmen en lotusbloemen altijd op kalenders en boeken gedrukt werd.

(Wanita Ramnath)

Bron:

Nickerie.Net / NSS

04-06-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics