Nickerie.Net, vrijdag 04 juni 2010


Maandag 7 juni officiele vaststelling verkiezingsuitslag

Het Centraal Hoofdstembureau (CHS) maakt de verkiezingsuitslag maandag officieel bekend. Dit gebeurt om 11 uur in hotel Torarica. Lothar Boksteen, voorzitter van het CHS, zegt aan Starnieuws dat hij minstens twee uur nodig heeft om alle namen van kandidaten die meegedaan hebben aan de verkiezingen, voor te lezen. Ook kandidaten van partijen die bijna geen stemmen hebben gekregen, moeten worden genoemd. "Het gaat om de formele vaststelling van de uitslag en dan moeten we door deze procedure gaan", aldus Boksteen.

Boksteen zegt dat in principe de uitslag bekend is. Er komen geen noemenswaardige veranderingen. Nadat alle namen voorgelezen zijn, kunnen politieke partijen nog opmerkingen maken. Na de vaststelling van de uitslag, gaan de stukken de volgende dag naar de districts-commissarissen. Zij zullen op hun beurt alle gekozenen de stukken overhandigen. De kandidaten moeten binnen twee weken een bewilligingsformulier tekenen en inleveren.

De personen die gekozen zijn, moeten ook instemmen met hun verkiezing. Nadat ze dat gedaan hebben, worden de stukken opgestuurd naar de Nationale Assemblee. De oudste gekozen persoon in jaren, zal de eerste vergadering uitschrijven, de geloofsbrieven onderzoeken en de leden toelaten.

De oudste persoon in jaren is Ronald Venetiaan, voorzitter van de NPS tevens president. Het is nog niet duidelijk of Venetiaan deze rol zal vervullen. Indien hij dat wel doet, zal hij moeten bedanken als president omdat deze twee functies niet samen gaan. De Assemblee moet binnen 30 dagen na de verkiezing bijeen komen. Het Onafhankelijk Kiesbureau heeft gepland om op 18 juni de verkiezingen al dan niet bindend te verklaren.

(Wanita Ramnath)

Bron:

Nickerie.Net / NSS

04-06-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics