Nickerie.Net, maandag 14 juni 2010


Gajadien: Bouterse moet landsbelang voorop stellen

Paramaribo - Gajadien, gekozen parlementariėr van de VHP, vindt dat de voorzitter van de Mega Combinatie, Desi Bouterse, het belang van het land voorop moet stellen. Hij moet afzien van zijn voorgenomen presidentschap. Volgens Gajadien is er onvoldoende draagvlak voor Bouterse als president. "We merken dat het geen bevredigend vertrouwensgevoel geeft om de executieve bevoegdheden in handen van ex-dictator Bouterse te leggen", aldus Gajadien.

Hij vindt dat alle politici hun persoonlijk aspiraties terzijde moeten leggen, als het gaat om het algemeen belang. "Dit geldt niet alleen voor Bouterse maar ook voor Ramdien Sardjoe, Ronald Venetiaan, Paul Somohardjo, Jules Wijdenbosch en anderen", zegt de politicus. De mensen hebben hun bijdrage geleverd en dat wordt erkend, maar Gajadien vindt dat ze ook moeten beseffen dat op gegeven moment plaats gemaakt moet worden.

Gajadien erkent ook de verdiensten van Bouterse. "De heer Bouterse heeft genoeg kennis en ervaring om vanuit een andere positie een bijdrage te leveren", aldus de gekozen volksvertegenwoordiger. De voorzitter van de Mega Combinatie riep de VHP vrijdagavond tijdens een structurenvergadering op om een bijdrage te leveren in de te vormen coalitie. "De VHP vertegenwoordigt een belangrijke etnische groepering", aldus Bouterse.

De VHP'er merkt op dat Bouterse er prat op gaat dat zijn partij 'nationaal' is. Dat zei hij vrijdagavond ook weer. "Waarom heeft hij dan een etnische groep nodig? Is het omdat hij zijn draagvlak wil vergroten?", vraagt Gajadien zich af. Hij vindt dat niet op basis van etniciteit moet worden gedacht. Gajadien vindt dat Bouterse aan zet is. "Het presidentschap ligt bij hem op het bord. Door iemand die een breed draagvlak heeft deze positie te doen invullen, zijn de deuren voor samenwerking open", zegt Gajadien.

Bron:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

14-06-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics