Nickerie.Net, maandag 14 juni 2010


NPS zal handelen als MC geen coalitie kan vormen

Paramaribo - De Nationale Partij Suriname (NPS) heeft na de verkiezingen geen initiatief genomen om gesprekken te voeren met de coalitiepartners A-Combinatie en Pertjajah Luhur. “Maar als het nodig is zullen wij zeker handelen, want er is nog niets formeel gebeurd”, zei Ronald Venetiaan, voorzitter van de NPS zondagavond in Grun Dyari na een dankdienst. “De regeringscoalitie heeft de meerderheid in de Nationale Assemblee”, zei Venetiaan. Nieuw Front (14 zetels), A-Combinatie (7) en Pertjajah Luhur (6) hebben samen 27 zetels in het parlement. De Mega Combinatie heeft 23 zetels en DOE 1. Venetiaan zegt dat het initiatief overgelaten is aan Mega Combinatie. “Wij hebben de Mega Combinatie de ruimte gegeven”, aldus Venetiaan.

Hij had kritiek op de Nieuw Front-partners en stelde de kwaliteit van partnerschap aan de orde. Pertjajah Luhur rende volgens Venetiaan op 26 mei al de Mega Combinatie om een regering te vormen. “Wat is hieruit gekomen?”, merkte de politicus op. Hij had ook moeite met de houding van A-Combinatie, die een samenwerking aangegaan was met het Nieuw Front. Er werden gezamenlijke kandidaten op ressort- en districtsraadsniveau gesteld. A-Combinatie gaf stemadvies om op het Nieuw Front te stemmen in Paramaribo, Para en Wanica. Venetiaan merkte op een vraag van journalisten op er een intentieverklaring getekend is tussen A-Combinatie en Mega Combinatie, maar deze is niet bindend.

Venetiaan maakte nog eens duidelijk dat de NPS niet zal samenwerken met Mega Combinatie als Desi Bouterse de presidentskandidaat is. Hij kreeg bijval van zijn gehoor toen hij zei dat Bouterse niet geaccepteerd zal worden als presidentskandidaat. “Bouterse, presidentskandidaat? Het antwoord is: nee!”, aldus Venetiaan die hiervoor een daverend applaus kreeg.

De politicus zei dat deze houding niks te maken heeft met “rancune, arrogantie of wraakzucht”. Hij benadrukte dat verzoening belangrijk is, maar er gaat hier gerechtigheid aan vooraf. Venetiaan legde uit dat respect voor mensenlevens belangrijk is. De NPS-voorzitter zei dat zijn partij zaken op de voet volgt. Hij is helemaal tevreden met de wijze waarop VHP-voorzitter Ramdien Sardjoe het heeft verwoord: “Geen samenwerking als Bouterse presidentskandidaat is”.

(Foto: Werner Simons)

Bron:

Nickerie.Net / NSS

14-06-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics