Nickerie.Net, maandag 14 juni 2010


Wanneer wordt Parmessar zichtbaar? 

Geplaatst: 14/06/2010

Paramaribo -  Het blijkt volgens de bronnen van Dagblad Suriname dat de NDP-topper Rabin Parmessar in ongenade is gevallen bij de leiding van deze politieke partij. Het enige wat Parmessar kwijt wilde, is dat hij bereid is zijn land in elke functie te dienen. De bronnen melden echter dat het een dooddoener is van elke politicus die geen uitgesproken mening of mededeling heeft. Volgens personen in en rond de NDP is men de mening toegedaan dat Rabin Parmesssar op solotour is gegaan door zichzelf te promoten in plaats van Bouterse erbij te betrekken. Parmessar heeft ver voor de verkiezingen zijn eigen televisie-uitzendingen gepresenteerd over actuele zaken het land rakende. Hierbij was hij prompt in beeld als hoofd- en enige presentator. Deze stijl is hem niet in dank afgenomen binnen de NDP, waar volgens de bronnen Bouterse ook in beeld moest komen.

Rabin Parmessar’s naam wordt heden ten dage niet eens genoemd als te zijn een topper van de partij. Hij is nog heel ver weg van het mogelijk bekleden van een van de top drie functies. Parmessar was in 2005 wel goed genoeg toen de operatie “DES for PRES” mislukte. Hij werd toen in de Verenigde Volksvergadering (VVV) vooruitgeschoven als presidentskandidaat voor de NDP. Hij verloor het tegenover Ronald Venetiaan van het Nieuw Front.

Of hij mogelijk nog zelfs een ministerfunctie krijgt in een “mogelijke” MC-kabinet is ook heel onduidelijk. De bronnen melden dat Jenny Simons haar weg heeft geplaveid door de nieuwe DNA-voorzitter te worden indien de Megacombinatie goede partners kan vinden. Bouterse, van wie er melding wordt gemaakt dat hij de presidentskandidaat wordt namens de MC, zal dan geen zitting nemen in DNA. Simons zal vanwege vanuit de voorzittersstoel niet mogen deelnemen aan de debatten.

De bronnen melden dat Parmessar in DNA zal blijven, daar de nieuwbakken DNA-leden van de NDP geen enkele ervaring hebben en Parmessar zal genoegen moeten nemen met een ‘DNA-leermeesterfunctie’. Met al de perikelen rond MC zeggen de bronnen dat het nog valt te bezien of Bouterse wel gekozen wordt of niet. De ontevredenheid is op het platteland te horen. De recente opmerking van Bouterse als zouden de structuren van Wanica van MC zijn gaan slabakken, neemt men hem kwalijk. Bouterse was de mening toegedaan dat meer eruit gehaald kon worden tijdens de onlangs gehouden verkiezingen.

Bron:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

14-06-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics