Nickerie.Net, zondag 20 juni 2010


Column:

 

De verkeersduivels

We hebben allemaal weleens gehuild. De één iets meer dan de ander. Eén ding is vast: we huilen allemaal om mensen die onschuldig omkomen. Vooral, als het om een kind gaat. In Suriname blijft de verkeersbarometer maar stijgen. De ‘verkeersduivels’ overleven het ongeluk vaker wel zelf, maar het ‘arme, onschuldige’ slachtoffer moet het tijdelijke met het eeuwige verwisselen. De meeste aanrijdingen met een dodelijk afloop worden door hoge snelheden, waarmee een voertuig bestuurd wordt, veroorzaakt. Laten we het maar houden op Nickerie.

Het zoveelste verkeersslachtoffer

Op 14 mei 2010 kwamen twee gezusters om het leven te Middenstandspolder. Beide waren op weg naar Nickerie voor het verjaardagsfeest van hun oom. Het moest een verrassing blijven. De oom werd zelfs onaangenaam verrast. De snelheden van beide voertuigen, het ging om een frontale botsing, waren groot.

Een jongetje van elf jaar werd op vrijdagavond(11 juni 2010) rond acht uur het verkeersslachtoffer op de hoek van de Koalan- en Awinistraat. De bestuurder sleepte het jongetje ruim 25 meters mee. De jongen was bezig de straat over te steken en werd meegesleurd door de bullbar van de terreinwagen. Hij overleed kort daarna aan de inwendige bloedingen en de slag aan zijn hoofd. Zijn moeder vertelde, kreunend van de pijn en met hartverscheurende woorden, dat haar zoon stroop lustte. Hij besloot op de hoek bij de supermarkt te halen. Hij eindigde dood bij de supermarkt. Omstanders konden zien hoe het ‘stroop’ uit zijn lichaam stroomde. Iedereen stond er moedeloos bij. “ Hoe machtig zijn we wel? Kunnen we dit soort zaken niet voorkomen. En wat zal de nieuwe regering hieraan doen!”, gilde een buurvrouw uit.

Alle omstanders waren het ermee eens dat de verkeersduivels hard aangepakt moeten worden. Er moet niet gekeken worden wie de schuldige, maar hoe zo een ellendige situatie voorkomen kan worden. Trouwens, hij was nog maar een kind. Hij had alle haast om snel te stroop te halen, op te lossen en te drinken. Dan denk je als kind niet erbij dat een auto je zo oppikt van de straat en enkele meters verderop dumpt.

Als alle bestuurders op hun snelheid letten, kan heel veel leed bespaard blijven. Begin vandaag nog bij jezelf !

Bron:

Nickerie.Net / AJ

20-06-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics